De gemeenteraad vergaderde vorige week donderdag over de starterslening. Het CDA greep dit aan om voor de zoveelste keer te pleiten voor de bouw van meer starterswoningen.

Het CDA blijft echter een roepende in de woestijn: AB en VKP laten hun oren hangen naar de wethouder, die beweert dat die starterswoningen er echt wel een keer komen. De grote vraag blijft echter: wanneer?

Alle politieke partijen in de raad zijn voorstander van een starterslening. Deze starterslening is bedoeld om starters te helpen om de aankoop van een starterswoning te financieren. Een starterswoning is een woning die maximaal 230.000 euro kost.

In de praktijk blijkt de starterslening echter een lege huls, simpelweg omdat er in onze gemeente geen starterswoningen beschikbaar zijn. Daarom pleit het CDA al jaren, en nu dus ook weer, voor de snelle bouw van starterswoningen.

Het bouwen van starterswoningen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. De gemeente bepaalt namelijk wat er gebouwd moet worden, maar dat zijn dus helaas geen starterswoningen. Het is een volstrekt raadsel waarom dit niet gebeurt. Het college beweert slechts dat die starterwoningen er in de toekomst vanzelf wel een keer komen. Dat wordt echter al jaren gezegd. Het CDA vreest dat hier niets van terecht komt, zolang het college hier geen werk van maakt.

Een door het CDA ingediende motie om het college op te dragen zo snel mogelijk werk te maken van de realisatie van starterswoningen vond geen steun bij de wethouder. De coalitiepartijen AB en VKP vonden de motie daarom overbodig en steunden de oproep niet. Onbegrijpelijk, want wanneer je voor starters of andere doelgroepen iets wil betekenen, dan moet je als gemeente bij nieuwe plannen hierop gewoon sturen.

Het CDA blijft strijden voor starterswoningen. Mocht jij als starter op de woningmarkt maar niet kunnen slagen en mis je in onze gemeente geschikt woningaanbod, laat het ons weten. Bel ons: 06-20971403 of mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Jouw oproep aan ons kan ons helpen iets voor jou terug te doen.