D66 Land van Cuijk doet natuurlijk mee aan de gemeenteraadsverkiezing van de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk.

Zo was de stemming in de afdelingsvergadering die onlangs is gehouden. De leden hebben met overgrote meerderheid besloten om onder de eigen naam, met een eigen lijst en een eigen programma de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk (24 november 2021) in te gaan.

D66’ers in het Land van Cuijk willen graag samenwerken met andere progressieve partijen zoals Groen links en de PvdA. Maar de partij wil nadrukkelijk het eigen geluid laten horen en herkenbar blijven. In Grave blijft de D66-fractie, die ook onderdeel uitmaakt van D66 Land van Cuijk, onvermoeibaar strijden voor zo snel mogelijk aansluiten bij de nieuw te vormen gemeente.

D66 is in Cuijk al jarenlang vertegenwoordigd in de gemeenteraad. In Boxmeer maakt D66 nog deel uit van het samenwerkingsverband PK. In St.Anthonis vinden D66’ers nu nog onderdak bij SAN, maar die partij gaat op in een fusie met andere lokale partijen. Maar nu komt er dus een kans voor alle huidige en aankomende D66’ers in het hele Land van Cuijk.

D66 zal zich de komende tijd nadrukkelijk manifesteren in alle gemeenten die straks onder de gemeente Land van Cuijk vallen. Te beginnen, samen met een inspirerende Sigrid Kaag, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen die komend voorjaar al plaats vinden.

Inwoners van de nieuw te vormen gemeente, die zich herkennen in de D66-standpunten en mee willen bouwen aan een sterk D66 Land van Cuijk, kunnen zich aanmelden via de website www.d66landvancuijk.nl of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..