Foto: Peter Cornelissen

Vrijdag 13 november hebben de leerlingen van de leerlingenraad van Basisschool De LenS een kleurrijke verassing gebracht bij Zorgcentrum Aldenhorst in Mill. Met tassen vol mooie tekeningen vrolijken zij de ouderen op in deze coronatijd.

Het initiatief voor deze actie is vanuit de leerlingenraad van de school gekomen. Op 14 oktober hadden zij een vergadering onder leiding van de directeur van de basisschool, Marjo Boef. De leerlingen Nikki, Fay, Micah, Nick, Eva en Roïs hadden het idee om iets moois te maken voor de bewoners van het bejaardenhuis in Mill, omdat ze mogelijk wat eenzaam zijn in deze coronatijd. Ze wilden graag iets betekenen voor deze ouderen. Dit mooie initiatief hebben deze leerlingen vervolgens gedeeld met alle groepen van de school.

Na de herfstvakantie zijn alle leerlingen van de school hiermee enthousiast aan de slag gegaan, met als resultaat vele mooie, kleurrijke tekeningen met lieve teksten. Ook zijn er papieren bloemen gemaakt voor de oudere mensen. Op vrijdag 13 november hebben de kinderen van de leerlingenraad dit moois samen met juf Marjo aangeboden aan het bejaardenhuis. In verband met corona mochten ze niet naar binnen. Daarom zijn de tekeningen buiten aangeboden aan een medewerker van Zorgcentrum Aldenhorst, die aan de kinderen heeft beloofd om hun werkjes te verspreiden onder alle bewoners. Er waren zoveel tekeningen, dat ook de ouderen van De Meihorst verblijd zijn met een mooie tekening.

Een mooie, hartverwarmende actie die voor de ouderen van Mill wat kleur brengt in deze coronaperiode!