Wie is de nieuwe directeur van de Kameleon in Mill? Mijn naam is Jolanda Oonk, ik ben 43 jaar en per 1 augustus ben ik de nieuwe directeur van OBS de Kameleon in Mill. Ik woon, samen met mijn man en 2 dochters van 11 en 13 jaar oud, in Vianen. Ik kom oorspronkelijk uit Cuijk. In mijn vrije tijd reis ik graag met mijn gezin, wij zijn helemaal verliefd op de Scandinavische landen. Ik speel volleybal bij Apollo in Mill en ik hou van lekker eten en koken.

Waarom de Kameleon?

Ik werk al 20 jaar met veel plezier voor Stichting Invitare, de Stichting waar de Kameleon ook onder valt. De visie van deze Stichting en het Openbare karakter maakte dat ik graag op één van de Invitare scholen directeur wilde worden.

De Kameleon onderschrijft de gedachte van het Openbaar Onderwijs;

'Niet apart, maar samen'.

De waarden van de Kameleon spreken mij enorm aan.

Een kameleon past zijn kleur aan de omgeving aan. Het leren omgaan met je emoties in verschillende situaties en omstandigheden is een aspect dat we kinderen willen meegeven.

Een kameleon heeft op zijn hoofd feitelijk een derde oog. Dit staat voor een ruim blikveld en open staan voor de ander en de wereld om je heen. Dit is een voorwaarde om dingen in je op te kunnen nemen en kritisch en creatief informatie te verwerken.

En een kameleon heeft een lange tong. Een rappe tong staat bij ons voor goede uitdrukkingsvaardigheden en presentatievaardigheden.

Wat heb je gedaan voor je op de Kameleon kwam werken?

Ik ben na de lerarenopleiding direct gestart op OBS `t Startblok in Cuijk. Daar heb ik 19 jaar met heel veel plezier gewerkt en veel geleerd van het vak. Eerst als leerkracht in verschillende groepen, daarna ook als bouwcoördinator van de bovenbouw en ik heb verschillende directietaken vervult. Daar ontstond mijn ambitie om zelf directeur te worden. Na de opleiding Middenmanagement heb ik ook de opleiding tot Schoolleider gevolgd.
In januari 2020 ben ik gestart als locatieleider op SBO de Wingerd in Cuijk waar ik de helft van de week de directeur waarnam. Toen ik hoorde dat er op de Kameleon een vacature was, heb ik geen moment getwijfeld.

Wat zijn jouw ervaringen tot nu toe?

Na een fijne overdracht met José ben ik in augustus met heel veel plezier gestart. Ik ben warm ontvangen door iedereen. De eerste maanden stonden vooral in het teken van kennismaken en het beter leren kennen van de school, de kinderen, de ouders en het team. Ik vind het belangrijk om betrokken en zichtbaar te zijn. Ik loop dan ook regelmatig voor- en na schooltijd buiten om zo het contact met ouders te onderhouden, zeker nu ouders in verband met de Coronamaatregelen de school niet in mogen. Maar ik loop ook regelmatig de klassen in en vind het heel erg leuk om bij de weeksluitingen te zijn.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het enthousiaste, deskundige en gemotiveerde team waar ik mee samen mag werken. Met dit team bouwen we verder aan een school waarin een prettige en veilige sfeer heerst voor alle kinderen. Wij kijken naar mogelijkheden en kansen om zo het beste uit ieder kind te halen. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook op sociaal-emotioneel gebied. Ik ben trots dat ik deel uitmaak van dit team.