Foto: Fotografie Jacques Verschuren

Op vrijdag 18 december zullen er zo’n 100 pakketten in de gangen van de scholen van het Merletcollege te vinden zijn. Alle leerlingen dragen hun steentje bij en vullen samen dozen voor gezinnen die het financieel of sociaal wat minder gemakkelijk hebben.

Het Merletcollege heeft drie locaties in Cuijk, Grave en Mill. Dit jaar wordt de actie groter opgezet dan ooit. De drie locaties werken namelijk samen aan het realiseren van pakketten om zo’n 100 gezinnen een extraatje toe te schuiven in december!

Elke mentorklas krijgt in het begin van de maand een beschrijving van de gezinssamenstelling. Dus bijvoorbeeld ‘een moeder met twee kinderen van acht en vier jaar oud’. Op basis van deze informatie werken de klasgenoten samen om de box zo persoonlijk mogelijk te maken. Zo zorgt de ene leerling voor een lekker chocolaatje en neemt een ander een knuffel mee om in de doos te stoppen. Alle dozen worden aangevuld met een leuke kerstkaart.

De actie wordt georganiseerd door de gezamenlijke werkgroep van de Protestante Gemeente, de Rooms Katholieke parochie, het Merletcollege en enkele andere organisaties uit de Cuijkse gemeenschap. De school in Cuijk werkt al langere tijd samen om de pakketten mogelijk te maken. Met gepaste trots vertellen ze dan ook blij te zijn dat deze actie nu op alle drie de locaties van het Merletcollege wordt opgepakt.

Leerlingen aan zet

De leerlingen van het Merletcollege zitten niet stil in de decembermaand. Naast de bovengenoemde pakketten-actie worden er ook heel wat kaartjes geschreven voor kwetsbare ouderen. Zo zullen er kaarten naar het Catharinahof in Grave en zorgcentrum Castella in Cuijk verzonden worden.

Leerlingen in de bovenbouw van locatie Grave bakken vele lekkernijen in de keuken voor overige leerlingen op school. Bijzonder in Grave is de productiestraat die in een lokaal gebouwd is voor het vervaardigen van tafeltjes. De tafeltjes zijn bestemd voor Catharinahof. Dit alles in samenwerking met Brabantzorg.

‘Met elkaar én voor elkaar’, dat is de warme gedachte waarmee de leerlingen en docenten dit jaar afsluiten. Het was natuurlijk een bijzonder jaar waarbij het onderwijs even op z’n kop stond en nog staat. Extra fijn dus om het samen af te sluiten met je eigen klas. De voedselpakketten en andere acties van het Merletcollege zullen voor een aantal mensen een extra lichtpuntje betekenen in deze donkere decembermaand.

Fijne feestdagen voor iedereen!