De Stichting SwomWensBus verrast ouderen en hun vrijwillige chauffeurs met een feestelijke kerstbox in de gemeente Mill en Sint Hubert, aangeboden door het Nationaal Ouderenfonds.

Sinds enkele jaren organiseert het National Ouderenfonds een kerstdiner voor eenzame ouderen. Dit uitje, dat voor velen een waardevolle en gezellige ontmoeting is, kon dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan. Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een mooi alternatief.

Het bestuur van de SwomWensBus daarentegen, organiseert elk jaar een bedankavond voor de vrijwillige chauffeurs, maar dat kan dit jaar eveneens niet doorgaan. Vandaar dat het bestuur van de SwomWensBus heeft nagedacht over een bedank presentje aan hen en aan de veilige manier van bezorgen en het ontmoeten op afstand. Zodoende heeft het 4-tallige bestuur van de SwomWensBus onlangs met de wens bus de kerstboxen bij onze kwetsbare ouderen, de vaste gebruikers van de SwomWensBus, Zorgboerderij, Sociom, en meerdere personen uit de gemeente Mill en Sint Hubert persoonlijk bezorgd. Bovendien ontvingen de vrijwillige chauffeurs ook het bedankpresentje vanuit de SwomWensBus. Het bestuur maakten een praatje met eenieder om hen op deze manier een hart onder de riem te steken. Allen waren blij verrast.

In de kerstbox zit van alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets lekkers, een cadeautje, een persoonlijke kerstkaart en een uitnodiging om een speciale online kerstshow te bekijken.

Decembergevoel

De meeste ouderen berusten zich in een rustige kerst, maar een deel geeft ook aan zich angstig en eenzaam te voelen en vreest nog lang niet af te zijn van het corona virus. Wij hopen met deze kerstbox actie toch iets van dit gevoel weg te nemen bij de ouderen en ze even een lichtpuntje te bezorgen in deze tijd.

Het Nationaal Ouderenfonds

Zij zetten zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Hun activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren zij de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

SwomWensBus

Wij hebben een aantal vrijwillige chauffeurs die met vol enthousiasme telkens weer de ritten verzorgen voor onze kwetsbare oudjes en mensen met een beperking. Toch is de SwomWensBus op zoek naar meer vrijwilligers die graag een steentje willen bijdragen als chauffeur. Voor meer informatie en/of aanmelden neem dan contact op met de coördinator van de SwomWensBus, te bereiken via mobiel 06-83329484 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij wensen u prettige Kerstdagen en bovenal een gelukkig en vooral gezond Nieuwjaar.