De mannen van kasteelbrouwerij de Blauwe Knoop in Mill hebben niet veel kunnen organiseren dit jaar, maar achter de schermen is er hard gewerkt. Lichtpuntje in donkere dagen is 'I Wish', een tripel gebrouwen voor de actie 3FM Serious Request. Te koop bij de Gall & Gall in Mill als support voor de wensbomen-actie van Ontdek Mill.

Elke zaterdag zijn de jongens van De Blauwe Knoop voor dag en dauw in hun brouwerij op Kasteel Tongelaar om te brouwen, want de vraag naar hun biertjes blijft alleen maar stijgen. “We hebben deze tijd niet veel kunnen organiseren,” zegt Chris-jan Beerendonk, “en we missen de biergenieters op het terras. Hopelijk mag dit weer snel! Maar wij zitten niet stil deze periode, wij hebben genoeg te doen en te brouwen.”

Holy Shit en Eenzame Kerst

Er komen deze maand bierbrand en drie nieuwe bieren uit zoals 'the Holy Shit', een speciaal bovengistende pils met echt wijwater uit Lourdes. En de beruchte 'Eenzame Kerst'. Dit jaar voor de 5de keer uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 200 stuks met een knappe dame uit de gemeente Mill op het etiket.

Dit jaar komen ook de eerste 50 flessen Bierbrand. Dit is een destillaat van het bier van de Blauwe Knoop dat al een paar jaar ligt te rijpen op het vat van 'La Trappe Oak Aged' bij Leon van Welie, de destilleerderij uit Stevensbeek. Deze bierbrand (alc. 40%) zal afgevuld worden in chique glazen flessen van een halve liter.

3FM Serious Request

In een tijd waarin de maatregelen bepalen hoeveel en welke sociale contacten nog mogelijk zijn, is het letterlijk en figuurlijk goed zoeken naar een lichtpunt. Ontdek Mill deed dat en zo werd het idee geboren om enorme kerstwensbomen te plaatsen in alle vier de kernen van de gemeente. Omdat 3FM Serious Request oorspronkelijk naar Mill zou komen en het goede doel ‘Internationale Rode Kruis’ daaraan verbonden was, verbonden de mannen van De Blauwe Knoop dit goede doel aan hun wensen. Zo werd 'I Wish’ geboren. Deze tripel is te koop bij de Gall & Gall in Mill als support voor het wensbomen-actie van Ontdek Mill. Van elk verkocht biertje gaat 0,50 cent naar het Rode Kruis.

Meer weten? www.deblauweknoop.com