Na een lange voorbereiding staat sinds vorige maand de nieuwe weersite van StHubert.Nu online. De website herbergt niet alleen veel nieuwe items met betrekking tot het weer maar ook de meest geraadpleegde onderwerpen van de oude site zijn in de nieuwe omgeving opvraagbaar.

De nieuwe software geeft de mogelijkheid om de metingen van het weerstation in uitgebreide grafieken te presenteren. Zowel via mobiel, tablet en desktop zijn de gegevens te bekijken. De meest uitgebreide mogelijkheden vindt u in de desktop versie.

Weerstation Sint Hubert is in 2003 in gebruik genomen. Sinds 2011 maken we gebruik van een semiprofessioneel weerstation van Amerikaanse makelij. De windmeter is gemonteerd op een 12 meter hoge mast die dit jaar geheel vernieuwd is.
De actuele meetgegevens van temperatuur, luchtvochtigheid, neerslag, wind en zonkracht worden direct op internet geplaatst. Alle meetgegevens van de afgelopen 17 jaar vindt u terug in handige jaaroverzichten.

De meetgegevens worden gebruikt door diverse landelijke weersites zoals het KNMI, Weeronline en Weer.nl. Ook het Engelse Met Office verwerkt onze meetgegevens. Het KNMI gebruikt onze meetgegevens voor klimaatonderzoek. Met name om meer inzicht te krijgen in de effecten van de klimaatverandering en de gevolgen daarvan op de temperatuur in dorpen en steden.

Weerstation Sint Hubert heeft een nieuw internetadres gekregen www.weerstationsinthubert.nl.