Bij FysioSupport in Mill is E-health sinds maart in een sneltreinvaart gekomen. Tot maart was er een drempel voor het gebruik hiervan; voor de patient, maar ook voor de fysiotherapeut. Als fysiotherapeut zijn we gewend ons lichamelijk onderzoek met onze handen te doen. Hoe moet dat nu via zo’n schermpje dachten we?

Video-consulting, e-consulting of zorg op afstand. Wat houdt nu eigenlijk in?

E-health komt neer op digitale ondersteuning in de zorg. Binnen de fysiotherapie is het heel breed. Voorbeelden zijn bellen met beeld, oefeningen in een app op uw mobiel en / of adviezen specifiek voor u via de mail.

Inmiddels zijn we een klein jaar verder en hebben we veel ervaring op kunnen doen met E-health. We ervaren het als een mooie ondersteuning in onze zorg. We hebben geïnvesteerd in een mooie app, waarop we oefeningen op maat kunnen geven aan de patiënten. De patient kan de app gemakkelijk gratis downloaden en wij zorgen dat zij dagelijks oefeningen krijgen geschikt voor zijn of haar klachten. Zo zien we bijvoorbeeld een toename van nek- en schouderklachten door thuiswerken. Door eenvoudige oefeningen tussen het werk door te doen, kunnen deze klachten verminderd of zelfs voorkomen worden.

Ook blijkt het beeld bellen helemaal niet ongemakkelijk te zijn. En door goed naar het verhaal te luisteren kunnen we al heel veel betekenen met adviezen en oefeningen en valt het gemis van onze handen eigenlijk best mee. Daar tegenover staat dat we kwetsbare mensen of positief geteste mensen toch kunnen blijven helpen, zonder dat zij naar de praktijk hoeven te komen.

Heeft u vragen of wilt u weten of we met E-health iets voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met FysioSupport. U kunt ons dagelijks bereiken op telefoonnummer 0485-470 166 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. E-health wordt op dezelfde wijze vergoedt als ‘gewone’ fysiotherapie.