Het Elzendaalcollege houdt op woensdag 27 januari (locatie Gennep) en op woensdag 3 februari (locatie Boxmeer) haar jaarlijkse open huis.

Vanwege de beperkingen door corona, houdt de school een volledig digitale open dag die online ‘te bezoeken’ is via het speciale platform www.brugklaselzendaal.nl. “We laten zien wat voor vakken we hier geven en hoe het is om hier onderwijs te volgen”, aldus conrector Ellen van der Straaten.

Op de speciaal voor het open huis ontwikkelde website vinden leerlingen en hun ouders alle informatie over de brugklas van het Elzendaalcollege die ze bij hun zoektocht naar het vinden van de juiste school willen weten. “Dit open huis is natuurlijk heel anders dan alle voorgaande open dagen en andere activiteiten die we organiseren om leerlingen te werven. Maar het online alternatief dat we bieden, geeft leerlingen en hun ouders nog steeds een uitstekend beeld van hoe het eraan toegaat op het Elzendaalcollege”, zegt Van der Straaten.

Binnenkijken

Sterker nog, dankzij het speciale platform www.brugklaselzendaal.nl krijgen bezoekers van het digitale open huis een ‘inkijkje’ in wat de school in Gennep en Boxmeer te bieden heeft. “We maken allerlei filmpjes van de verschillende vakken. Zowel vakdocenten als leerlingen laten we aan het woord over de vakken die we geven, maar ook alle extra’s die we aanbieden op het Elzendaalcollege komen aan bod, omdat Anglia (Engelstalig onderwijs), Passies & Dromen, de Sportklas en EC+ zaken zijn waarmee het Elzendaalcollege zich onderscheidt van andere scholen”, vervolgt Van der Straaten, die ook wijst op het informatieve en speelse karakter van het open huis. “Ouders komen eveneens aan het woord, want veel ouders vinden het fijn om van andere ouders te horen hoe zij hun keuze hebben gemaakt. Daarnaast zijn er bij sommige vakken leuke (quiz)opdrachten uitgewerkt, inclusief een prijsvraag waarmee leuke prijzen zijn te winnen.”

Vragen stellen

Het Elzendaalcollege geeft ouders en verzorgers tijdens het digitale open huis de mogelijkheid om live vragen te stellen via een chatbox, een speciaal e-mailadres of telefonisch contact. “Wij zijn tijdens het open huis op drie manieren live bereikbaar voor vragen. Dat is een bewuste keuze, want we willen dat ouders en leerlingen direct een antwoord krijgen op de vragen die ze hebben en niet pas achteraf”, zegt Van der Straaten tot slot.

Het open huis van Elzendaalcollege Gennep is op woensdag 27 januari van 16.30 tot 20.30 uur en het open huis in Boxmeer vindt plaats op woensdag 3 februari van 15.30 tot 20.30 uur. www.brugklaselzendaal.nl