Als redactie van De Neije Krant horen en lezen we graag waarover u meer wilt weten. Als redactie gaan we vervolgens op onderzoek uit. Naast het antwoord vervolgens te publiceren in De Neije Krant en op inmill.nl, zal ook het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje er aandacht aan besteden. Als Neije Krant zijn we namelijk redactioneel betrokken bij dat programma.

Deze week kregen we diverse vragen over de stand van zaken rond de aanleg van glasvezel in de gemeente Mill en Sint Hubert. E-Fiber is eigenaar van het glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk. Aan hen stelde we dan ook de vraag hoe het staat met deze planning en wanneer we daadwerkelijk de aansluiting op dat razendsnelle netwerk kunnen verwachten.

“We hebben ongeveer 5200 adressen in deze gemeente. Daarvan ligt een groot gedeelte van de kabels al voor de deur, en hebben we ongeveer bij een derde ook al de FTU (glasvezelaansluitkastje in huis) opgehangen. Verwachting is dat we eind februari alle werkzaamheden in de openbare grond afronden en dan zullen we in de maanden erna iedereen voorzien van de FTU.

Uiteraard zijn we in deze maanden wat meer afhankelijk van de weersomstandigheden, dus er is enig voorbehoud. Daarnaast merken we dat mensen ons (zeker op plekken met senioren) liever niet nu binnen hebben. Dus ook daar houden we een slag om de arm en zullen pas terecht kunnen zodra we toestemming hebben.”

Zodra alle werkzaamheden zijn afgerond en overal de aansluiting is gerealiseerd, zullen providers contact opnemen voor het leveren van het daadwerkelijke radio, televisie, telefoon en internet signaal. Hebt u nog geen provider gekozen of wilt u meer informatie? Check dan de website van E-Fiber of neem contact met hen op www.e-fiber.nl.

Heeft u ook iets waarover u graag via De Neije Krant meer wilt weten? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..