In de laatste dagen van december 2020 presenteerde Reel to Real met Esther Croezen hun nieuwe cd. De opbrengst hiervan gaat naar de Stichting HoPe. Het kapelconcert werd opgenomen en uitgezonden bij de Lokale Omroep Mill. Door de enthousiaste reacties op de eigen liedjes over Mill brengen de Peters broers nog meer Millse liedjes in een wekelijkse LOM-uitzending tijdens de coronatijd.

Reel to Real speelt al jarenlang Ierse volksmuziek. Wellicht heeft u ze wel eens gezien bij de Nieuwenhof, tijdens de Raamvallei Duo Marathon of bij Mill on Wheels. Op hun nieuwste cd hebben ze ook een paar eigen nummers opgenomen die qua muziek geïnspireerd zijn op de Ierse muziek en qua inhoud op hun jeugd doorgebracht in Mill. Zo zingen ze bijvoorbeeld over de vele kroegen in Mill waar vroeger “een pilske nog maor amper fieftig cent “ kostte of over de Bernhardstraat waar het bij Gradje en Kato elke zondag “achterum is kermus” was. Ook het Defensiekanaal wordt bezongen omdat “vele handen hebben het gegraven mee unne schup”.

Na de LOM-uitzending van het kapelconcert zijn er veel enthousiaste reacties binnengekomen zoals “gaaf, een prachtig resultaat waar jullie trots op mogen zijn” of “mooi hoor, vooral de eigen liedjes zijn echt heel gaaf”. Oordeel zelf, want het volledige concert is op YouTube in twee delen te bekijken via https://youtu.be/LxY09gXxP-M en https://youtu.be/ab_AzZnnyBg. De cd hiervan is nog te bestellen via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (De aankoop steunt u de Stichting HoPe).

Maar Reel to Real gaat door! Door de enthousiaste reacties op de Millse nummers zijn ze bezig met een nieuwe cd met deze nummers. Een aantal nummers zijn opgenomen voor de camera’s van de Lokale Omroep Mill om tijdens de coronatijd wekelijks de mogelijkheid te geven van deze nummers te genieten. Elke woensdag zijn er twee nummers te zien. Eén eigen nummer en een echte Ierse meezinger. Rond de carnavalstijd zullen ze een eigen nummer laten horen dat je doet verlangen naar het bruisende Millse carnaval: “Vat een wijntje, heerlijke wijn, rode wijn? Ut mag ok witte zijn”

Elke week twee ‘moi stukskes muziek’ van Ronald en Marcel Peters: een Ierse meezinger én een eigen nummer over Mill. Reel to Real draagt Mill een warm hart toe. Wij zouden het fijn vinden als u ons initiatief ook een warm hart toedraagt en geniet in een tijd die wel wat afleiding kan gebruiken, toch?