Vanwege het Covid-19 virus is het op dit moment onduidelijk of D’n Inloop geopend is en zo ja, op welke tijd(en). Neem hierover contact op met Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door.

Stel dat je iets interessant op internet ziet en je wilt het bericht naar iemand doorsturen. Je doet dat met het programma “Knippen en aantekenen”. Het is makkelijk om dat programma op je taakbalk te hebben. Klik daarvoor op de Windows toets, klik linksboven op “Alle apps”, zoek het programma “Knippen en aantekenen”, klik met rechts op het programma, klik dan op “Meer” en klik op “Aan de taakbalk vastmaken”.
Open het programma. Linksboven zie je “Nieuw”. Als je daarop klikt wordt het hele scherm grijs. Met de linkermuisknop beweeg je een kruisje waarmee je een stuk van het scherm kunt afbakenen. Zodra je de muis loslaat opent het knipscherm zich en je ziet wat je hebt uitgeknipt. Eventueel kun je met de muis een pen aansturen en aantekeningen maken of tekst benadrukken. Nu gebeurt het regelmatig dat je iets ziet nadat je ergens op hebt geklikt in een webpagina waarmee je een hulpscherm krijgt maar zodra je dan het knipprogramma wilt gebruiken is dat hulpscherm verdwenen. Geen nood, daarvoor het Knippen en aantekenen een aparte functie. Klik op het pijltje naast “Nieuw” en je ziet de opties “knipsel over 3 of 10 seconden”. Klik op 10 seconden en je hebt 10 seconden tijd om het hulpscherm op te roepen. Na 10 seconden wordt het scherm grijs.
Je kunt het knipsel in een mail plakken door in een nieuwe mail in het tekstveld te klikken, de Ctrl-toets ingedrukt te houden en eenmaal op de toets “V” te klikken.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: hou het gezond.