Leden van de bibliotheek kunnen nu online cursussen volgen via hun bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment.

Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden. Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen via de bibliotheek op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz. Kijk voor de online cursussen en een uitleg hoe het werkt op www.biblioplus.nl/cursussen.

Een leven lang leren

De cursussen kunnen in eigen tempo en op elk moment gevolgd worden. Voor het werk of gewoon omdat het leuk is om iets nieuws te leren. De cursussen worden gegeven door professionals met video’s en opdrachten. Dit aanbod is ook interessant voor iedereen die nog geen lid is van de bibliotheek. Lid worden van de bibliotheek kan al vanaf 30 euro.

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijke taak van de bibliotheek. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden.

In de bibliotheek kunnen leden al lang voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Zo zijn er activiteiten voor jong en oud en biedt de bibliotheek hulp bij taal, internet en informatie van de overheid. Ook wordt het digitale aanbod van de bibliotheek steeds groter. Nu de bibliotheek tijdelijk alleen open is als AfhaalBieb zijn deze online cursussen een mooie aanvulling op de duizenden e-books, luisterboeken en tijdschriften van de online bibliotheek.