Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en Vereniging Yogascholen Nederland (VYSN) hebben de handen ineen geslagen en hun matten uitgeklopt.

"Zaterdag 20 maart begint de lente. Wij staan te popelen om een nieuwe start te maken. Corona trekt al veel te lang een wissel op het welzijn van alle burgers. Dit blijkt ook duidelijk uit een peiling van het Trimbos instituut. Veel Nederlanders worstelen met psychische klachten, slaapproblemen en gevoelens van emotionele eenzaamheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat yoga een weldadig effect heeft op het mentale en fysieke welbevinden van beoefenaars. Daarbij staat het ook voor verbinding en samenzijn. En dat is waar wij voor gaan in deze 'Springtime'. Wij willen weer open in een veilige omgeving en met ons door de overheid goedgekeurde protocol. We hebben samen met alle yoga ondernemers en docenten laten zien dat we yogalessen op een verantwoorde en veilig manier mogelijk kunnen maken. We hopen, met alle 1,6 miljoen yoga-beoefenaars, dat we weer snel in persoon op onze matten mogen springen. Daarom vragen wij onze leden (yogascholen en - docenten) en hun yogastudenten om zaterdag letterlijk en figuurlijk het spinrag, sores en stof van het afgelopen jaar uit de yogamat te kloppen en op hun mat te springen. De bedoeling is dat iedereen die meedoet een foto maakt van het individuele 'Spring op je mat moment'. Dat kan de hele dag. Klop of rol je mat uit voor de deur, in de tuin of een andere plek. De foto wordt gedeeld via social media, tag en mention de Verenigingen op Facebook en Instagram en gebruik de hashtags #springopjemat #yogadoetietsmetje #yogascholenopen", aldus een woordvoerder namens de verenigde yogadocenten en -scholen.

*Ook Effata praktijk voor yoga hoopt spoedig weer haar deuren te kunnen openen om de yogalessen op een verantwoorde manier te kunnen hervatten.

Vooral in deze coronatijden is de behoefte aan "beweging" op alle gebied meer als gewenst.

Yoga zorgt voor "frisheid en soepelheid" in lichaam en geest en bovendien verruimt yoga de grenzen van ons menselijk potentieel.

Tot zaterdag op je yogamatje!