Of je nu jonger bent of wat ouder, het is fijn om mensen om je heen te hebben, met wie je plezier maakt en bij wie je terecht kunt als dat nodig is. Dat kan familie zijn, vrienden of mensen uit de buurt. Sommige mensen hebben moeite om een sociaal netwerk op te bouwen, zij spreken maar weinig mensen en vinden het lastig om zelf ergens op af te stappen.

De ontmoetingstuin is een laagdrempelige ontmoetingsplek

Bij het organiseren van activiteiten om het sociaal netwerk in Sint Hubert te verbeteren, richten we ons op het mogelijk maken van ontmoeting. Dat is zeker belangrijk, maar het is niet genoeg. De kunst is om van ontmoetingen momenten van echt contact te maken. En daar gaan we voor!

Bijdrage uit het leefbaarheidsbudget

ZorgSchakel heeft een bijdrage aangevraagd vanuit het leefbaarheidsbudget. Met deze bijdrage willen we de ontmoetingstuin verder inrichten met een kasje, nomadentent, kweekbanken en plantmateriaal.

De eerste stap is gezet!

We hebben een Lariksboom gekregen, die door vrijwilligers naar een houtzagerij wordt gebracht. Van deze boom worden planken gezagen. Hier gaan vrijwilligers enkele banken maken voor in de ontmoetingstuin.