Als gevolg van de landelijke coronamaatregelen ondervinden in het bijzonder vrijwilligersorganisaties met een eigen of gemeentelijke accommodatie nadelige financiële effecten. Om deze vrijwilligersorganisaties tegemoet te komen, is de subsidiebijdrage ‘Nadere regel coronasteun gemeente Mill en Sint Hubert 2021’ opgesteld. Besturen en beheerstichtingen van deze organisaties kunnen vanaf nu een aanvraag indienen bij het college van burgemeester en wethouders van gemeente Mill en Sint Hubert.

Deze nadere regel is speciaal bedoeld voor lokale vrijwilligersorganisaties die een gemeentelijke of eigen accommodatie beheren en exploiteren. Zij ondervinden financieel nadeel door gemiste kantineopbrengsten, entreegelden of inkomsten uit verhuur, terwijl vaste lasten zoals gas, water, licht en aflossingen van leningen gewoon doorlopen. De gemeente wil de organisaties maatwerk bieden in de vorm van de compensatie van vaste lasten en stelt voor dit doeleinde ruim €100.000 aan rijksmiddelen ter beschikking.

Kernpunten coronasteun

De drie belangrijkste punten uit de ‘Nadere regel coronasteun gemeente Mill en Sint Hubert 2021’ zijn:

  • Aanvragen kunnen alleen worden ingediend door besturen/beheerstichtingen van lokale vrijwilligersorganisaties die een accommodatie beheren en exploiteren.
  • Het verzoek wordt beoordeeld op basis van de benodigde bijlagen (o.a. jaarrekening) ter onderbouwing van de nadelige effecten als gevolg van de coronamaatregelen. De lijst met bijlagen vindt u terug in de nadere regel.
  • De bijdrage richt zich uitsluitend op compensatie van de vaste lasten ter ondersteuning van vrijwilligersorganisaties.

De nadere regel met de overige criteria is te vinden op www.gemeente-mill.nl/corona-ondernemers-en-zzp-ers

Aanvragen

Een aanvraag indienen doet u door middel van een brief of een mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Mill en Sint Hubert o.v.v. ‘Aanvraag coronasteun gemeente Mill en Sint Hubert 2021’.