De omwonenden van de Langenboomse Kuilen werden ruim een maand geleden verrast. Een Millse ondernemer diende een zogenaamd principeverzoek in bij de gemeente voor een vakantiepark aan de Kuilen. De omwonenden zijn tegen het plan en ondernamen actie.

Dit voorgenomen vakantiepark is omvangrijk. Zo groot dat de Kuilen niet meer de prachtige plek zal zijn voor de inwoners van de gemeente Mill & Sint Hubert en omstreken. Het gebied is gewoonweg te klein voor dergelijk intensief gebruik. En dat is waar de groep ‘Red de Kuilen’ voor strijd; behoud dit prachtige, rustieke gebied alstublieft voor de inwoners uit de regio. Zij genieten al jaren van dit mooie gebied om te wandelen, fietsen, zwemmen en sporten. Eigenlijk voor alles wat een mens nodig heeft om even bij te tanken.

Daarom startte de groep ‘Red de Kuilen’ een petitie. En binnen enkele weken waren er al meer dan 4.000 handtekeningen verzameld. Een ongekend hoog aantal waar van te voren niet op was gerekend. Dit geeft duidelijk aan dat veel mensen het er mee eens zijn: Behoud de Kuilen zoals het nu is.

De oproep is dan ook aan de gemeente; bedank de ondernemer vriendelijk voor zijn plannen, maar wijs het principeverzoek af en veranker de huidige bestemming in het visiedocument.

Overhandiging petitie

Om duidelijk te maken dat de omwonenden het vakantiepark echt niet willen gaan ze met een grote groep naar het gemeentehuis om de petitie te overhandigen, waarbij de coronarestricties uiteraard in acht worden genomen. De petitie zal fysiek worden aangeboden. Op zeer veel pagina’s zijn de meer dan 4.200 ondertekeningen afgedrukt. Afkomstig van allemaal bezorgde mensen die graag hun geliefde Kuilen niet commercieel uitgebuit zien worden.

Tevens zullen er twee schilderijen cadeau gegeven worden. Eén schilderij met een prachtige foto van de Kuilen anno 2021. En een schilderij met een foto van de Kuilen in het jaar 2041. Exact dezelfde foto. Hiermee wil de groep ‘Red de Kuilen’ benadrukken dat er wat hen betreft niets hoeft te veranderen.

Vanwege de brede steun rekent de groep ‘Red de Kuilen’ er nu al op dat hun wensen voor behoud van de Kuilen door de lokale politiek worden gerespecteerd. De groep vertrouwd er dan ook op dat het principeverzoek van de ondernemer van tafel gaat.

Vervolg

De groep ‘Red de Kuilen’ is al in gesprek geweest met de burgemeester. Hier is aangegeven dat het principeverzoek van de ondernemer van tafel moet. Daarna dient er opnieuw gekeken te worden naar Visie de Kuilen. Deze visie is in 2020 vastgesteld. Echter zijn de eerder gemaakte opmerkingen van de omwonenden hierin niet goed meegenomen en willen de initiatiefnemers van de petitie dat dit visiedocument wordt herzien zodat de Kuilen ook op de lange termijn in haar huidige vorm behouden en beschermd wordt.