Vanwege het COVID-19 virus is het op dit moment onduidelijk of D’n Inloop geopend is en zo ja, op welke tijd(en). Neem hierover contact op met Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door.

Niet alleen oudere ogen krijgen last van vermoeidheid bij het kijken naar een computer- of telefoonscherm. Het soort licht wat een scherm uitstraalt is niet bepaald vriendelijk voor je ogen. Ook wordt op latere leeftijd het contrast van letters en beelden vager en lastiger te onderscheiden. Een goede manier om vermoeidheid en contrastproblemen op te vangen is de donkere stand van het scherm. Vooral Android mobiele telefoons lopen in de mogelijkheid voorop om een donker scherm in te stellen al is Apple nu ook eindelijk om. Bij een Android toestel schakel je de donkere stand in door van de bovenrand op het scherm naar beneden te swipen en te kiezen voor ‘Donkere stand’. Mocht die optie daar nog niet aanwezig zijn dan kun je via ‘Instellingen’ en ‘Display’ de donkere stand ook inschakelen. Eventuele apps zijn individueel in te stellen; zoek de instellingen van de app en kies daar voor de donkere stand of ‘systeeminstelling’.
Bij een Apple telefoon open je ‘Instellingen’ en tik op ‘Beeldscherm’ en kies bij ‘Helderheid’ voor ‘donker’.
Bij een computer of laptop ga je naar ‘Instellingen’ (houd de Windows toets ingedrukt en typ de letter i) en typ in het zoekveld ‘donker’. Kies voor ‘donkere modus voor het volledige systeem inschakelen’. Kies in het volgende scherm als achtergrondkleur ‘Donker’.
Naast een rustiger beeld is er ook een bonus die vooral bij mobiele telefoons merkbaar is. De donkere stand vraagt namelijk minder energie.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: hou het gezond.