Foto: Marco Fotografie

Onze gemeente is sinds deze week 16 personen rijker die een AED kunnen bedienen en weten hoe ze moeten reanimeren in geval van nood. In september werd er een nieuwe AED geplaatst bij Marco van den Broek en Marieke van Dijk aan de muur van Molenstraat 22 in Mill. Samen met een aantal gulle gevers en een bijdrage van de Wijkraad Mill is deze nieuwe AED er gekomen.

Maar natuurlijk is het belangrijk dat er ook mensen zijn die met een AED om kunnen gaan. Daarom is er een oproep geplaatst of er interesse was om dit te leren en er volgde veel aanmeldingen. 2 avonden werden er geplant maar helaas door de coronacrisis is alles verschoven. Maar op 21 en 22 april heeft gelukkig toch iedereen deel kunnen nemen aan de cursus. Alle 16 personen zijn geslaagd voor de cursus die werd gegeven door Harrie Celissen van HABE opleidingen uit Wilbertoord.

Volgend jaar zal er weer een mogelijkheid zijn om deze cursus te volgen of om te herhalen zodat we genoeg mensen houden die in geval van Nood kunnen handelen.