In het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje zoeken ze regelmatig voormalige inwoners uit onze gemeente op. Dat om te zien waar men nu woont en wat men daar zoal doet.

Afgelopen zondag 25 april belde de programmamakers met Bram Dortmans (22 mei 1989) uit Langenboom. Hij woont en werkt in Indonesië. Al in 2011 was hij daar voor het eerst, toen voor een stage.

“Ik ben in 2013 verhuisd naar Zweden voor mijn vervolgstudie en ben van daaruit in 2015 naar Indonesië verhuisd,” vertelt Bram. “Ik manage een project dat onderzoek doet naar een systeem wat organisch afval verwerkt door het te voeden aan de larven van een tropische vliegensoort. Deze larven kunnen het afval snel omzetten en komen daardoor snel aan. De larven kunnen vervolgens verwerkt worden tot voer voor gevogelte en vissen. Het onderzoeksinstituut waar ik voor werk is gevestigd in Zwitserland maar het project is in Surabaya, Indonesië, waar ik op dit moment woon.” Op de foto het projectteam, Bram staat rechts met het star wars shirt.

Bram komt een keer of 4 per jaar naar Nederland om familie en vrienden te zien en bezoeken. In juli loopt het project in Indonesië af en wat hij dan gaat doen is nog niet precies duidelijk. “Ik ben aan het kijken wat ik dan zal gaan doen. Ik ben me een beetje aan het voorbereiden op een herintegratie in Nederland, maar er zijn ook andere opties. Misschien ga ik wel een project doen in Zuid Amerika.” Dat hij zijn werk in het buitenland zoekt is eigenlijk toeval. “Het is niet zo dat ik niet in Nederland wil werken, maar dit is gewoon op mijn pad gekomen.”

Beluister het hele interview met Bram via de podcast van Het 12uurtje. Dit kan via Spotify, Apple podcasts of op de podcastpagina op www.het12uurtje.nl.