Terechte ongerustheid, ook bij mijzelf, over mogelijke op handen zijnde veranderingen in of nabij het natuurgebied; onze natuurparel “de Kuilen”. Een ongerustheid waarin ik mij gesteund voel door veel inwoners van onze gemeente en ook daarbuiten. Waar commercie kansen ziet of ruikt is geen plaats voor sentimenteel gedoe of oog voor schoonheid van natuur enof omgeving. Daar wordt maar al te vaak net zolang gedraaid en gekonkeld totdat bereikt is wat men voor ogen heeft. Koste wat kost, voor het bereiken van haar doelen gaat voor de commercie geen zee te hoog.

Als er dan toch zo nodig een bestemming moet komen voor een bepaald deel van natuurgebied ‘De Kuilen’ heb ik een ook voorstel, een tegenvoorstel. Maak van het voormalig crossterrein een natuurbegraafplaats. Past precies in de oksel van ‘De Kuilen’ met de ‘Langenboomsebossen’.

Prima bereikbaar vanaf de Graafseweg, ook vanaf de Langenboomseweg,

Paviljoen ter plaatse van het strand voor een kop koffie, samenzijn

Een wandeling langs de verschillende plassen om zinnen te verzetten, als afleiding, of het verdriet even zijn gang te kunnen lagen gaan.

De stilte en rust die, met uitzondering van enkele stranddagen, uitgaat van het gebied.

Het is zomaar een gedachte die mij opkomt en mijns inziens veel beter past in dit mooie natuurgebied dan wat ik nu opvang aan onzinnige plannen als een camping of zomerhuisjes, een hotel-restaurant, attractiepark enz. Een mooiere rustplaats dan in dit mooie gebied is nauwelijks denkbaar:

“Natuurbegraafplaats; de Kuilen”

Moeder en Piet jr#

Met vriendelijke groet;
Piet Willems
Espenstraat 6
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.