Het CDA Mill en Sint Hubert opperde eerder al dat het gemeentehuis in Mill een mooie locatie zou zijn voor betaalbare appartementen waar bijvoorbeeld jongeren, alleenstaanden en senioren zich kunnen vestigen. Deze week werd bekend dat op 1 januari 2022 het gemeentehuis in Mill al leeg zal komen te staan. Dus al eerder dan door velen verwacht kan men nadenken over de invulling van het gemeentehuis in Mill. Bij de eerst volgende vergadering van fractievoorzitters (presidium) zal dit punt ook op de agenda staan.

Per 1 januari aanstaande vormen de gemeente Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Alle ambtenaren worden vanaf die datum tijdelijk ondergebracht in de gemeentehuizen van Cuijk en Grave. Uiteindelijk verhuizen zij later naar het gemeentehuis in Boxmeer, wat eerst verbouwd en uitgebreid moet worden. Dit gemeentehuis zal ruimte bieden aan 400 tot 500 werkplekken en het ambtenarenkorps zal dan bestaan uit zo’n 800 werknemers. Het gemeentehuis in Mill en in Sint Anthonis staat vanaf 1 januari 2022 leeg.

CDA Mill en Sint Hubert kwam eerder al met een plan om de ambtelijke organisatie van de gemeente Cuijk, Grave en Mill op 1 locatie samen te brengen en dan het gemeentehuis in Mill een nieuwe bestemming te geven. Vandaar dat zij toen dit bord (zie foto) bij het gemeentehuis plaatsten. Over wat er echt met het gemeentehuis zal gebeuren, kan de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert mogelijk zelf dit jaar nog een besluit nemen. Als bij een alternatieve invulling grote bedragen komen kijken, dan dienen ook de 4 andere gemeenten in het Land van Cuijk hier nog hun akkoord op te geven. Zover is het echter nog niet, eerst zal de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert met een nieuwe invulling van het pand of de locatie moeten komen. Na 1 januari is het woord aan de gemeenteraad Land van Cuijk.