Collega mediavormen schreven onlangs nog dat Mark Janssen van Gaal uit Wilbertoord kandidaat lijsttrekker en kandidaat wethouder voor het CDA in de gemeente Land van Cuijk zou zijn. Maar Janssen staat op plek nummer 3, zo bleek uit de gepubliceerde eerste 5 namen van de CDA lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 24 november.

Bouke de Bruin uit Boxmeer is de lijsttrekker van het CDA Land van Cuijk. “Ik ben er blij mee,” vertelt Mark Janssen. “Ik heb al vaker aangegeven dat ik het mooi zou vinden als Bouke de Bruin dit zou gaan doen, het is een energieke enthousiaste persoonlijkheid, ze heeft als wethouder al heel wat ervaring opgedaan net als de nummer 2 op de lijst, Joost Hendriks uit Cuijk. Ik vind die 2 zo goed ingewerkt dat ik vind dat we geen Omtzigt taferelen moeten krijgen, dus laten we naar buiten treden als 1 team.” Voor het CDA zijn de eerste 2 kandidaten ook kandidaat wethouder en Janssen zal dan als fractievoorzitter plaats nemen in de gemeenteraad Land van Cuijk.

Met Mark spraken we ook even over de toekomstige plannen met het gemeentehuis. Het CDA Mill en Sint Hubert had al langer ideeën om het gemeentehuis in Mill een andere bestemming te geven. Maar sneller dan de meeste denken is die kans er ook, want op 1 januari aanstaande staat het pand al leeg. “Vaak duurt het wat langer in de politiek, maar nu werden we verrast met deze snelheid. Wij zouden er betaalbare woningen of appartementen van willen maken voor jongeren en ouderen, liefst een combinatie tussen huur en koop, zodat je een mix aan kunt bieden in het centrum van Mill.” Maar ook lijkt Mark deze locatie en een ruimte in Myllesweerd zeer geschikt voor het Senioren Hobby Centrum, ook zij zijn op zoek naar een nieuwe locatie omdat de huur van hun huidige pand in 2023 eindigt. Maar of voor 1 januari al wat duidelijk is? “De vraag is of we daar nu ambtelijk de capaciteit voor hebben. Daarom hebben we ook al eerder aangegeven om hiermee aan de slag te gaan, maar of dat nu nog lukt weet ik niet.”

Beluister het hele interview met Mark Janssen van Gaal via de podcast van Het 12uurtje. Dat kan via Spotify, Apple podcasts of de podcastpagina op www.het12uurtje.nl.