De zooi die op en rond de glas- en kledingcontainers aan de Oude Langenboomseweg in Mill wordt gedumpt moet stoppen. Dat was de boodschap van AB’90 raadslid Erik Rietveld tijdens de vorige week gehouden raadsvergadering.

De containers die er in het verleden geplaatst zijn omdat op die locatie destijds ook een supermarkt stond zorgen voor te veel overlast voor omwonenden. Rietveld opperde om er bijvoorbeeld camerabewaking te realiseren of de containers te verplaatsen naar de gemeentewerf aan de Langenboomseweg in Mill. Ook is er al ooit gekeken naar een locatie nabij de Wester aan de Havikstraat, omdat daar ook meer toezicht is op de containers.

Wethouder van den Boogaart gaf aan dat de containers ondertussen zo veel overlast en commotie veroorzaken, dat er voor verplaatsing sprake is van NIMBY (Not in my back yard, Niet in mijn achtertuin). Om ze bij de gemeentewerf te plaatsen leek hem lastig omdat de werf niet altijd geopend is. Volgens Rietveld moest het toch geen probleem hoeven te zijn om een plekje te vinden bij de werf waar ook buiten openingstijden van de werf de containers konden staan. Hier ging burgemeester Walraven in mee en dit leek hem een makkelijkere en snellere oplossing dan het realiseren van camerabewaking op de Oude Langenboomseweg. Gedumpt materiaal kan daar ook makkelijker door medewerkers van de werf worden opgeruimd.

Het college gaf aan hiermee aan de slag te gaan en de gemeenteraad binnenkort te informeren over de gekozen oplossing.