Ondanks de vakantieperiode is er elke zondag Het 12uurtje tussen 12.00 uur en 14.00 uur bij L.O.M.-radio. Want al is het vakantie, er is altijd wel nieuws te melden en voldoende ontwikkelingen voor (telefonische) interviews. Naast interviews is er ook elke zondag leuke muziek, bespreken programmamakers Tom Raaijmakers en Corné Kremers wat er leeft en speelt en maken luisteraars kans op leuke prijzen.

Tiny Wouters is penningmeester van het Senioren Hobby Centrum. In de Gelderlander was vorige week te lezen dat het SHC in financieel zwaar weer zou zitten. Tiny vertelt in Het 12uurtje meer hierover, maar hij geeft nu alvast aan dat dit bericht niet helemaal juist is.

Muziekvereniging Amicitia in Langenboom viert begin oktober het 100-jarig bestaan. Peter van Schijndel is voorzitter en hij vertelt in Het 12uurtje hoe ze dit gaan vieren. Naast diverse optredens komt er ook een jubileumboek en heeft men nieuwe uniformen. Op dit alles geeft Peter in Het 12uurtje een toelichting.

In het voormalige pand van ’t Huukske in Langenboom is sinds enkele maanden Brasserie de Ontmoeting te vinden. Nu nog actief met terras, lunch en diner in het voormalige kroeggedeelte, maar uitbreiding richting het grotere restaurant duurt niet lang meer. Dat vertelt Esmee Sprenger in Het 12uurtje. In het restaurant wil men het concept Rodizio style gaan presenteren. Wat dat precies is en welke plannen er nog meer zijn hoort u in Het 12uurtje.

Theo Jansen uit Grave was al eerder te horen in Het 12uurtje. Toen deed hij een oproep voor belangstellenden om Forum voor Democratie Land van Cuijk op te richten. Ondertussen is het zeker dat FvD op 24 november mee zal doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. In Het 12uurtje praten de programmamakers met Theo over deze oprichting en plannen.

Aanstaande dinsdag 17 augustus is er een Dag fietstocht van de KBO. Cor van de Weem is een van de organisatoren van deze fietstocht. Over het hoe, wat en over de afstand van deze route zal hij in Het 12uurtje meer vertellen, al is het nog geheim welke kant men op zal fietsen komende dinsdag.

Verder is het in Het 12uurtje ook weer ElvisTime, is er een bijzondere editie van Pim Pam Pret en zijn zoals gebruikelijk alle interviews terug te horen via de podcast van Het 12uurtje. www.het12uurtje.nl