Wat is Buurtbemiddeling? Buurtbemiddeling bestaat al sinds 2009 in het Land van Cuijk. Het is een succesvolle methode om conflicten tussen buren op te lossen. Getrainde vrijwilligers brengen buren weer met elkaar in gesprek. Ze helpen de partijen om het onderlinge contact te herstellen en zelf oplossingen voor het conflict te bedenken. De afgelopen jaren hebben al honderden buren gebruik gemaakt van buurtbemiddeling en in bijna 70% van de meldingen is het conflict opgelost.

Buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddeling Land van Cuijk is op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars. En dit keer specifiek bemiddelaars die interesse hebben om zich te specialiseren in groepsbemiddeling. Dat betekent dat meerdere inwoners betrokken zijn bij het conflict en dat vraagt om expertise. Kunt u goed luisteren, een neutrale houding aannemen, wilt u kennis en kunde opdoen en bent u reflectief? Bij interesse maakt de coördinator graag een afspraak met u voor een oriënterend gesprek.

Hoe wordt in Buurtbemiddelaar?

Eerst krijgt u een gesprek met de coördinator Buurtbemiddeling. Daarna volgen Buurtbemiddelaars een 3-daagse gecertificeerde training en voor de specialisatie groepsbemiddeling volgt een extra verdiepingstraining. Deze kosten worden vergoed door Buurtbemiddeling en zijn voor u dus gratis.

Meer informatie

Buurtbemiddeling Land van Cuijk www.buurtbemiddelinglvc.nl is een onderdeel van Sociom, altijd in de buurt. Bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0485-700 500.