Gedurende het schooljaar werken we bij Spring Kinderopvang met verschillende thema’s. Alle activiteiten die we de kinderen dan aanbieden, staan in het teken van dat thema. We maken meerdere weken achter elkaar gebruik van elk thema.

Deze week starten we met het thema ‘’kleuren en vormen’’. De basisvormen die de kinderen in dit thema spelenderwijs gaan leren zijn: rond (cirkel), vierkant en driehoek. Verder komen hart, bloem, ster, ovaal en rechthoek natuurlijk ook aan bod. We leren de namen van de vormen en proberen ze na te tekenen. Ook gaan we ontdekken hoe we met deze basisvormen nieuwe figuren kunnen maken. Hiervoor kunnen we spelletjes zoals “Hamertje Tik” spelen, maar we kunnen de kinderen natuurlijk ook zelf vormen laten zoeken binnen onze lokalen of aan de slag gaan met knutselpapier, uiteraard in vorm en kleur.

Naast de vormen gaan we dus ook aan de slag met de kleuren: rood, geel en blauw. Maar wat zal er gebeuren als we deze primaire kleuren gaan mengen? We gaan ontdekken dat we dus ook oranje, paars en groen kunnen maken. Hiervoor kunnen we kleurstof, klei of andere knutselmaterialen gebruiken. Uiteraard vergeten we ook roze, zwart, bruin en wit niet.

Met kosteloos materiaal hebben we spelletjes gemaakt, zoals bijvoorbeeld wc rollen in alle kleuren en ijslollystokjes in alle kleuren. Zo kunnen we niet alleen de namen van de kleuren leren, maar kunnen we de kinderen ook vragen alle blauwe ijslollystokjes in de blauwe wc rol te plaatsen. Kunnen de kinderen tellen hoeveel blauwe stokjes we hebben? Kunnen ze foutjes ontdekken en deze zelf oplossen? Kunnen ze kleuren benoemen, sorteren en tellen?

Naast het leren van alle basiskleuren en vormen komt dus ook sorteren en tellen aan bod.

We vragen alle ouders de komende weken tijdens het aankleden van de kinderen heel bewust te kijken welke kleuren er in de kledingkast hangen en de kinderen zoveel mogelijk kleur te laten dragen. Zo hebben we vanaf deze week een vrolijk kleurenpalet op onze groepen en kunnen we de kinderen hier een spelletje mee laten doen. Bijvoorbeeld: Kunnen de kinderen in het lokaal een voorwerp met dezelfde kleur vinden als zijn of haar t-shirt?

Staan er vormen op zijn of haar kleren?

Ook grijpen we tijdens het buiten spelen onze kans. Zo krijten we bijvoorbeeld vormen op de stoep met stoepkrijt. Wie als eerste in de roze cirkel staat, springt in de blauwe driehoek, ga snel zitten in het gele vierkant! Wie o wie zal de snelste zijn?

Als het regent kunnen we binnen lekker bewegen op onze beweegvloer. Puk heeft al 2 spelletjes voor ons gemaakt die aansluiten bij dit thema en heeft er helemaal zin in om dit met onze kinderen te spelen! Natuurlijk gaan we ook koekjes bakken in allerlei vormen en hebben we onze zand-watertafel gevuld met regenboogrijst, gekleurde bakjes/bekertjes en heeeeel veel vormpjes om mee te spelen.

Tijdens dit thema wordt er dus volop bewogen en geknutseld, we ontdekken, spelen spelletjes en doen verschillende proefjes. We benoemen kleuren en vormen en ontdekken dat we daar weer nieuwe kleuren en vormen van kunnen maken! Spelen én leren… wat wil je nog meer?

Wil jij nu ook genieten van alle activiteiten die wij bij Spring IKKE aanbieden, meld je dan snel aan!

Voor meer informatie over Spring Kinderopvang kunt u terecht op onze website www.spring-kinderopvang.nl.

Indien u geïnteresseerd bent in opvang voor uw kind(eren) kunt u op de website een rondleiding aanvragen op onze locatie. Wij heten u van harte welkom om op onze locatie te komen kijken en u de informatie te geven die u zoekt. U kunt ook altijd naar de locatie bellen voor meer informatie: 088-2088437/088-2088439.