Deze week is Hennie Bongers van Liberaal Land van Cuijk afdeling Grave te gast in Regelkevers. Hennie begon bij Keerpunt 2010 in de gemeenteraad van Grave. Maar omdat hij te vaak verrast werd tijdens vergaderingen door afwijkende standpunten vanuit zijn fractie, stapte hij op en begon Lijst Bongers. Even later sloot hij zich samen met enkele fractiegenoten aan bij de partij van Liesbeth van Heeswijk, Liberaal Land van Cuijk en begon een Graafse afdeling. Bij de verkiezingen staat Hennie nummer 6 op de lijst bij Liberaal Land van Cuijk.

In Regelkevers vertelt Hennie Bongers over hoe hij in de politiek terecht kwam, de diepte- en hoogtepunten en zijn verwachting bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk. “Ik verwacht een beter bestuur, beter voorbereiding vanuit ambtenaren, maar ook zal de raad meer los moeten laten, dat in zowel verantwoordelijkheden als budgetten. Ik denk dat we veel krachtiger zijn in gemeenschappelijke regelingen, minder kwetsbaar op het gebied van financiën en ik denk dat er meer deskundigheid zal komen. Lokaal kun je minder, centraal bereik je meer.”

Volgende week hoort u in Regelkevers Bregje van Lieshout van SP Land van Cuijk en de week daarna Peter Verstegen van Forum voor Democratie Land van Cuijk. In de week voor de verkiezingen is er een compilatie van Regelkevers waarin de programmamakers via uitspraken van gasten in Regelkevers terug en vooruit kijken. Donderdag 25 en zaterdag 27 november is er een Regelkevers te horen met uitslagen van de verkiezingen en reacties vanuit de politieke arena.

Het programma wordt gemaakt door Corné Kremers, Frank Peters en Herman van Gaal. Regelkevers is elke donderdag om 18.00 uur te horen bij Omroep Land van Cuijk en op zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Ook zijn de aflevering te beluisteren via alle podcastproviders en op www.regelkevers.nl.