Ik ben Marlin van Hal, geboren en getogen in Mill. Ik werk in Heerle (in de buurt van Breda) en woon samen met mijn man, hond, geiten en kippen in Langenboom. Als ik niet aan het werk ben dan ben ik meestal aan het sporten of borrelen met vrienden en familie.

Dit jaar sta ik op nummer 13 voor de VVD Land van Cuijk. Uiteraard ben ik vooral geïnteresseerd in en betrokken bij de vraagstukken die betrekking hebben op de dorpen van de huidige Gemeente Mill & Sint Hubert.

Eén van de punten die mij persoonlijk erg aan het hart gaat en één die voor mij een belangrijke drijfveer is om me dit jaar verkiesbaar te stellen, is de discussie rondom Natuurgebied De Kuilen. Deze unieke plek tussen Mill en Langenboom is van onschatbare waarde voor veel inwoners van onze gemeente. Ik ben dan ook van mening, dat het gebied verder ontwikkeld moet worden tot natuurgebied in combinatie met kleinschalige dagrecreatie (zwemmen, sporten, wandelen). Zodat het gebied ook in de toekomst (kosteloos) toegankelijk blijft voor inwoners van de gemeente. Samen met de VVD zal ik me hier dus voor inzetten.

De ruimte, de rust, het prachtige buitengebied en de ontspannen sfeer van de dorpen van onze gemeente maken, dat wij en veel vrienden van onze leeftijd met ons, de keuze maken om te blijven wonen op de plek waar we zijn opgegroeid. Ook al betekent dat ook, dat we verder moeten rijden naar ons werk.

Voor de leefbaarheid in deze dorpen is het naar mijn mening erg belangrijk om zuinig te zijn op juist datgene wat onze gemeente uniek en aantrekkelijk maakt. Zodat niet alleen de volgende generatie hier graag blijft wonen, maar zodat onze regio ook aantrekkelijk blijft voor potentiële nieuwe bewoners, die hier niet vandaan komen of toeristen die, net als wij graag komen genieten van onze mooie streek.

De VVD staat ook voor ondernemerschap en de vrijheid om met weinig overheidsbemoeienis je bedrijf te runnen. Ik kom uit een ondernemersfamilie en voel me mede hierdoor thuis bij deze partij. De taak van de gemeentelijke politiek zie ik tweeledig; enerzijds het faciliteren van de inwoners en de ondernemers in de gemeente (omdat ondernemers bij uitstek bijdragen aan de leefbaarheid) en anderzijds het beschermen en ontwikkelen van die dingen, die een dorp uniek maken.

Ik zal alle stemmen op mij inzetten om bij coalitieonderhandelingen of anders later in de raad namens de VVD deze standpunten uit te dragen en zo probeer ik een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in onze gemeente.