Het heeft geen zin om boos te worden over steeds nieuwe regels, vertelt Emil Minten van Kasteel Tongelaar naar aanleiding van de laatste lockdown. “We moeten dit toch met zijn allen doen en wij begrijpen de verantwoordelijkheid die ook bij ons ligt.” Nu de poorten na 17:00 uur gesloten moeten zijn, gaat Kasteel Tongelaar weer over op Traiteur Tongelaar. Elke zaterdag en zondag kun je er luxe ovengerechten kopen, vers uit de keuken van Chefkok Hans van der Steijn.

Veel hulp van trouwe gasten en personeel

Traiteur Tongelaar is vorig jaar ontstaan bij het Tongelaar-team om positief bezig te blijven en de gasten toch van dienst te kunnen zijn. Er werd bewust gekozen voor het afhalen van luxere gerechten zoals bij de traiteur. “Wij wilden gewoon graag werken en doen waar we goed in zijn. Vakantie hadden we ondertussen wel genoeg gehad!” lacht Hans. “Met een druk bestaan is het heel fijn als je in het weekend jezelf kunt trakteren op een lekkere maaltijd thuis, waar je echt van kunt genieten.” Maar dat is niet de enige reden dat vaste gasten de weg naar Tongelaar blijven vinden. Het is ook een manier om je locals te ondersteunen en iedereen aan het werk te houden.

Kerst Take-away Box

Voor kerst heeft het team een 4-gangen menu bedacht voor thuis. In een box. Alle gerechten zijn gekoeld verpakt in handige aluminium-schaaltjes die je zo de oven in kunt schuiven. Maar wel met de smaak en top-kwaliteit die we van chef-kok Hans gewend zijn.

Alle producten van Traiteur Tongelaar worden vers gemaakt en zijn zoveel mogelijk van het seizoen en van hier. Deze week wordt er bijvoorbeeld een heerlijke wildstoof gemaakt met bier van Brouwerij de Blauwe Knoop en worden de appeltjes uit eigen boomgaard in de rode kool verwerkt.

Praktische info

Het ‘winkeltje’ is zaterdag en zondag open van 12:00 tot 17:00 uur en te vinden aan het binnenplein van Kasteel Tongelaar. Je kunt je boodschapjes daar veilig doen. Parkeren mag gewoon bij het kasteel. Tongelaar zorgt voor duidelijke routing en dat je afstand kunt houden. De producten worden gekoeld verkocht in handige ovenschaaltjes. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is het op te warmen. Vooraf bestellen is fijn (maar het hoeft niet). Hou er rekening mee dat alles vers is, dus op is op. Je kunt je bestelling per mail doorgeven aan Emil & Hans: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info over de menu’s kun je vinden op www.kasteeltongelaar.nl.