Maandag 13 december is op het Sint Josephplein in Wilbertoord het Watertappunt officieel geopend. Als één van de laatste werkzaamheden van burgemeester Antoine Walraven en wethouder Erik van Daal openden zij met de Wilbertoordse scholier Roel Aben het watertappunt door gezamenlijk een glas water te tappen.

Roel Aben had voor dit watertappunt vanuit het leefbaarheidsbudget van de gemeente Mill en St. Hubert de financiering gekregen voor zijn plan. Het idee was bij Roel ontstaan vanuit de verkiezingen voor de jeugdgemeenteraad. Hij had als programma “een fijn plein” met allerlei leuke aanpassingen en ideetjes voor het Sint Josephplein. Hij verloor de verkiezing waarna hij zijn plan toch doorgezet heeft.

Hij heeft een brief geschreven aan de burgemeester en deze afgegeven op het gemeentehuis. Toen hij vervolgens op gesprek mocht komen kreeg hij het advies van burgemeester Walraven en wethouder Van Daal om een aanvraag in te dienen bij het leefbaarheidsbudget. Ook kreeg hij van Antoine Walraven de belofte dat als zijn aanvraag goedgekeurd zou worden het eerste glas water door hen getapt zou worden, samen met Roel.

Het was nog lang wachten tot Roel hoorde dat zijn aanvraag goedgekeurd was. En toen is met de ambtenaar die de plaatsing regelde en vereniging Wilbertoord een goede plek uitgekozen.

Brabant Water heeft een tappunt van Join The Pipe geplaatst. Deze organisatie zet zich in voor zuiver drinkwater en een afvalvrije wereld voor iedereen.

Wethouder Erik van Daal gaf tijdens de opening ook aan hoe dit watertappunt voor iedereen een meerwaarde is. Voor de jeugd van Wilbertoord die op het plein komt sporten. Voor toeristen die voorbij komen fietsen en wandelen. Maar ook vooral een aanwinst voor alle inwoners van Wilbertoord. Hij prees Roel ook voor zijn doorzettingsvermogen nadat in eerste instantie zijn idee niet gewonnen had met de verkiezingen.

Na de woordjes van de wethouder en de burgemeester werd onder het toeziend oog van heel wat Wilbertoordse jeugd, juffen en meesters van De Klimop het eerste glas vers drinkwater getapt door Roel Aben en Antoine Walraven.

Na een toast met Erik, Antoine en Roel konden alle aanwezigen het watertappunt zelf gebruiken.