Foto: Monique van Loon

Vrijdag 17 december trakteerden melkveehouders uit het Land van Cuijk bewoners van verzorgingstehuis Aldenhorst - Meihorst en Buitenhorst op heerlijke chocomel met slagroom. Sonja Vermeulen, koeienboerin uit Sint Hubert vond het prachtig om te doen: "Lekkere romme”, zei een van de bewoners toen ik hem coronaproof de lekkernij overhandigde. “Rommel?”, vroeg de medewerker van het verzorgingshuis. Romme is melk in het dialect. Lachen dus, het was gezellig.”

Frans van Diepenbeek kwam met tractor en platte kar naar Mill. Op de kar werd de chocomel verwarmd en direct rondgedeeld. Een dot Campina slagroom erop. Een heerlijke traktatie voor de bewoners in deze vervelende coronatijd. Boeren Petra en Willy Baltussen uit Landhorst en Dorien Geurts uit Mill waren ook van de partij.

Een landelijke actie opgezet door FrieslandCampina, de afzetcoöperatie die dit jaar 150 jaar bestaat. “Leuk om deze actie te doen. We kregen veel positieve reacties en konden gelukkig ook even een praatje maken. Even van het erf af en iets doen voor een ander”, zegt Frans van Diepenbeek voordat hij zijn tractor startte om weer naar Langenboom te rijden.