Door Elly Meijnders - Voor de Werkgroep Preventie van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid heb ik gesprekken met mensen onder het motto “Oog voor elkaar”. Ik zocht Martijn Slaats in Sint Hubert thuis op. Hij vertelt mij hoe groot zijn hobby muziek is. Ik nestel mij op de bank en Martijn gaat tegenover mij zitten, na mij gastvrij een kop thee te hebben ingeschonken.

Is die oude juke box een hobby van jou Martijn?

Martijn lacht altijd: “Hij is uit 1959, eens kijken ja, dus zo’n 63 jaar oud. Ik kom uit een muzikale familie. In de kelder stond een drumstel dat ons pap met zijn band gebruikte. Vanaf mijn zesde ging ik, als hij pauze had met zijn band, achter het drumstel. Ik heb het drummen zo spelenderwijs geleerd. Vanaf dat ik acht of negen was heb ik met drummen het kinderkoor in Sint Hubert begeleid. Toen ben ik gevraagd voor het Fiorettikoor om te drummen. Hoe oud ik nu ben? Nu ben ik 39 jaar. Sinds 2014 heb ik een eigen band met een paar collega’s van de IBN waar ik werk”.

Maar ja, toen kwam corona en toen?

Martijn: “Ik had altijd al een droom. Ik wilde keyboard leren spelen. Vanwege de corona en de lockdowns ben ik uiteindelijk met Arlette van Hout begonnen met keyboard. Binnen twee jaar had ik het onder de knie. Heb zelfs vorig jaar al een paar optredens gedaan bij de kunstroute, ik was wel een beetje zenuwachtig. Ja, bij Music Fun buiten heb ik dat gedaan. Ik ben begonnen met een klein keyboard maar ik zal je dadelijk laten zien wat een mooi groot keyboard ik nu heb. Ben ik heel gelukkig mee. Ik heb het keyboard van ons Pap ook nog, dat is 40 jaar oud”.

Ben je getrouwd, Martijn of woon je samen?

Nu straalt Martijn: “Ik ben getrouwd met Linda. Ik ben vrachtwagen chauffeur bij IBN en Linda werkt er als produktie medewerker. Neen ik rijd alleen in Nederland, ik slaap iedere nacht lekker thuis”, schatert hij.

Ik maak kennis met Linda die boven zit te werken. In de woonkamer had ik al een bordje zien hangen “Vandaag kies ik voor geluk”. Ik maak foto’s van Martijn, als hij achter het keyboard kruipt. Ik zing zelfs met hem mee als hij de sterren van de hemel speelt en geniet. Als wij nog naar buiten gaan voor meer foto’s, zie ik dat de bordjes echt een hobby van Linda zijn, evenals de siervoorwerpen in de kasten.