In de raadsvergadering van 10 maart zal Astrid Bannink van de LPG een amendement indienen om het plan te wijzigen voor de bouw van een nieuw gemeentehuis in Boxmeer.

“De kosten waren geraamd op 9 miljoen, we zitten nu al op de 15 of 16 miljoen en we schatten zelf in dat gezien de huidige bouwmarkt en kosten we het daar ook niet mee gaan redden.” Dat vertelde Astrid afgelopen donderdag in Regelkevers bij Omroep Land van Cuijk. “We hebben daar zorgen over en helemaal nu we de begroting hebben gezien. Het college adviseert om weinig nieuw beleid aan te nemen omdat we eigenlijk niet zoveel middelen hebben.” Via het amendement wil de LPG de plannen stoppen voor de uitbreiding en realisatie van het nieuwe gemeentehuis in Boxmeer en om in plaats daarvan gebruik te blijven maken van de huidige gemeentehuizen in Cuijk en of Grave.

Verder kwam ook kernendemocratie aan de orde waarover Astrid Bannink zich ernstige zorgen maakt nu er minder geld voor gereserveerd is in de begroting dan eerder door een adviesbureau geopperd. Zorgen maakt ook Liesbeth van Heeswijk zich over die kernendemocratie maar ook over een te Cuijkse gemeenteraad. Zij mist de inbreng en het gevoel van andere kernen in de gemeente Land van Cuijk. En of de huidige invulling van kernendemocratie daar een oplossing voor is? Zowel Astrid als Liesbeth zetten daar vraagtekens bij.

Beluister de interviews in Regelkevers via hun podcast. Dat kan via alle podcastproviders en op www.regelkevers.nl.