Natuurlijk, al sinds 1 januari 2022 vormen de Lokale Omroep Mill en Omroep Land van Cuijk samen de publieke omroep voor de gemeente Land van Cuijk. Maar sinds 1 maart laat men dit ook officieel horen en zien. Sinds dat moment is er een nieuw logo, een nieuw geluid op de radio en een andere vormgeving op Tv. Ook online is de nieuwe uitstraling van Omroep Land van Cuijk te horen en zien. Dat alles vanuit een nieuw ingerichte RTV-studio in Mill.

“Op zaterdagmiddag 26 maart, tijdens het jubileumweekend van Cultureel Centrum Myllesweerd organiseren we een open dag,” vertelt Mayke Selten van den Elzen. Zij was voorzitter van de Lokale Omroep Mill en nu bestuurslid bij de nieuwe Omroep Land van Cuijk. “We willen graag alle belangstellenden onze nieuwe studio hier in Mill laten zien. Weliswaar is de ruimte hetzelfde gebleven, maar door deze voormalige studio van de L.O.M. efficiënter en met nieuwere apparatuur in te richten zijn we weer helemaal bij de tijd.” Het gaat hierbij dan vooral om de radiostudio. “Hier in Cultureel Centrum Myllesweerd gaat men nog uitbreiden. We willen proberen of we dan ook een extra ruimte kunnen krijgen voor een eigen tv-studio. Nu moeten we voor tv-interviews de deur uit, als we de beschikking hebben over een extra tv-studio kunnen we makkelijker interviews doen, bijvoorbeeld talkshows en dat alles ook live.” De wens is er, de realisatie is mede afhankelijk van de financiële ruimte in de begroting van de omroep.

Ook Lowie Althuizen, voorzitter van Omroep Land van Cuijk is enthousiast over deze nieuwe omroep en ziet nog tal van extra mogelijkheden. “Door het samenvoegen van de 2 bestaande omroepen naar 1 nieuwe omroep is er zoveel kennis en ervaring bij elkaar gekomen, dit kan alleen maar een succes worden. Diverse vrijwilligers komen nu al met speciale projecten op radio en televisie die men gezamenlijk op wil pakken. Dat enerzijds om elkaar beter te leren kennen, maar ook om luisteraars en kijkers te laten horen en zien wat we in huis hebben.” Een voorbeeld hiervan is de Top 100 Land van Cuijk die men op zaterdag 14 mei uit gaat zenden. Maar ook afgelopen maandagavond maakte men een speciaal RTV-programma om geld in te zamelen voor Giro555 voor hulp aan de Oekraïne.

Maar niet alleen de vrijwilligers binnen Omroep Land van Cuijk zijn enthousiast. Lowie: “We krijgen ook veel positieve reacties van luisteraars en kijkers. Veel clubs en verenigingen sturen pers- en nieuwsberichten naar onze redactie voor plaatsing op de kabelkrant, om tv-opnames te komen maken of er aandacht aan te besteden in de radioprogrammering of onze website. Zeker nu er geen coronabeperkingen meer zijn stroomt de mailbox van de redactie vol.”

Dat is ook meteen een zorg voor het bestuur. “We zijn een omroep met vrijwilligers,” vertelt Mayke. “We willen graag aan alle zaken aandacht besteden en we zouden graag met de camera overal bij zijn in de 32 dorpen en 1 stad in het Land van Cuijk, maar daarvoor hebben we dringend extra helpende handen nodig. Vandaar dat we iedereen uitnodigen om contact met ons op te nemen als men zin en tijd heeft om radio- en televisieprogramma’s te maken, om te filmen, monteren, presenteren, foto’s maken of teksten te schrijven, we hebben voor iedereen beslist een zinvolle taak.” Omroep Land van Cuijk kan intern de vrijwilligers opleiden om met de RTV-apparatuur te werken.

Meer weten over de RTV-programma’s van Omroep Land van Cuijk of vrijwilliger worden?

Zie de website www.omroeplvc.nl voor meer informatie. Ook kunnen belangstellenden rechtstreeks contact opnemen. Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..