In september gaat het Senioren Hobby Centrum-Mill starten met de nieuwe hobby: ambachtelijk boekbinden. Hiervoor zoeken we nog een vrijwilliger (man/vrouw - jong/oud) die geïnteresseerd is om deze hobby groep te gaan begeleiden. Wel zin, maar geen kennis? Geen probleem wij zorgen voor een interne opleiding, (3 maanden) - kosten SHC. Bedoeling is dat de hobby groep 1 september 2022 van start zal gaan, verwacht 2x per maand- tijdblok 1,5 uur. Voor deze hobby is voldoende belangstelling, groep zit al bijna vol.

Wat is ambachtelijk boekbinden: Boekbinden is het samenstellen van een boek uit een aantal aparte vellen papier of ander materiaal. Het ambacht moet ontstaan zijn nog voor de boekdrukkunst, toen men geschriften niet meer op rollen maar op losse vellen papier ging bewaren. De machines hebben al lang deze handelingen overgenomen, maar het ambacht blijft gelukkig bestaan. Heb je zin om een plakboek, logboek of dagboek zelf te maken? Er zijn veel verschillende manieren om een boek te binden, waaronder nieten, lijmen of naaien. De methode die je kiest is afhankelijk van je project, de tijd die je hebt en je vaardigheden. Of je nou een nieuw boek wilt maken of je favoriete boek wilt repareren: hier leren we samen hoe je een boek kunt lijmen of naaien.

Wanneer je geïnteresseerd bent om teamleider te worden, bel of mail even Riny Weerts 06. 40892059 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.seniorenhobbycentrum.nl