Foto: Hen Daams

Op 20 april 2022 zijn de statuten voor “Welzijn Ouderen Land van Cuijk” bij de notaris getekend. Dit betekent dat “Welzijn Ouderen Land van Cuijk” van start is gegaan en als bestuur zijn we trots dat we deze organisatie op een redelijk korte termijn op poten hebben kunnen zetten, ondanks de beperkingen door de corona-maatregelen.

Met een hele positieve insteek hebben de stichtingen Welzijn Ouderen binnen de nieuwe gemeente Land van Cuijk meegewerkt om dit te realiseren. Om ze even met naam te noemen, het gaat om de navolgende stichtingen:

  • (Stichting) Welzijn Ouderen Boxmeer
  • (Stichting) Welzijn Ouderen Cuijk
  • (Stichting) Welzijn Ouderen Mill
  • (Stichting) Welzijn Ouderen Grave
  • (Stichting) Welzijn Ouderen Sint Anthonis, (voorheen Seniorenraad)

Alhoewel de verschillen groot waren, wisten we elkaar toch snel te vinden. Allen met één doel: hoe kunnen we een gedegen organisatie opzetten die de belangen van de circa 34.000 ouderen binnen onze nieuwe gemeente zo goed mogelijk bedienen, zodat zij zich plezierig voelen in onze gemeente.

Wij hebben besloten de juridische term stichting in het dagelijks gebruik niet in de naam op te nemen, wij zijn dus “Welzijn Ouderen Land van Cuijk” zo ook gaan wij hiervan geen afkorting hanteren.

“Welzijn Ouderen Land van Cuijk” is een overkoepelende organisatie die beoogt de vijf bestaande (stichtingen) Welzijn Ouderen uit de voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis zoveel als mogelijk op dezelfde wijze te laten functioneren, waarbij wel iedere stichting zelfstandig blijft.

De belangrijkste doelstellingen van “Welzijn Ouderen Land van Cuijk” zijn:

  • Het bevorderen van diensten en activiteiten ten behoeve van het welzijn van alle ouderen (55+) in de gemeente Land van Cuijk, waarbij in de gehele gemeente een eenduidig beleid wordt gehanteerd.
  • Het bieden van financiële, juridische en administratieve ondersteuning aan de diensten en activiteiten van de Welzijn Ouderen in de voormalige gemeentes.
  • Het fungeren als orgaan voor overleg, coördinatie en samenwerking met het gemeentebestuur en de instellingen en organisaties in de gemeente en de regio die het welzijn van ouderen tot doel hebben.

Het bestuur van “Welzijn Ouderen Land van Cuijk” bestaat op dit moment uit vijf personen, die elk een afgevaardigde zijn van één van de vijf stichtingen Welzijn Ouderen. Het is ons voornemen om zo snel mogelijk te komen tot een bestuur dat onafhankelijk is van de stichtingen, dit om belangenverstrengeling te voorkomen.

Mocht u vragen hebben aan het nieuwe bestuur kunt u deze stellen via het volgende mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..