Rens Hubers uit Mill is liefhebber van wandelen, natuur, fotograferen en praat ook graag met mensen die hij tegenkomt. Zo kwam hij op het idee Tegenliggers. Wie komt hij zoal tegen, waar komt men vandaan of wat doet men zoal. Dat is regelmatig te lezen in deze nieuwe rubriek Tegenliggers.

Als ik de Kunstroute wandel kom ik op het fietspad langs de Graafseweg in Langenboom Hendrik Willems tegen. "Lekker aan de wandel?" vraag ik. “Ja, als ik kan loop ik hier nog elke dag een stukje” zegt Hendrik, die even verderop bij ‘t Huukske woont. “Ik zou ook wel het bos in kunnen wandelen, maar mocht ik ooit vallen dan ziet misschien niemand mij, dus over het fietspad is beter.”

We raken mooi aan het buurten dus Hendrik zet zijn rollator in de berm, gaat er lekker bij zitten en vertelt volop over vroeger, over de oorlog en het onderduiken, over de slechte grond die hij kocht om zijn huis te bouwen, “het was een en al grind en stenen”. Hendrik’s vrouw Anna is 4 jaar geleden overleden op 92 jarige leeftijd en zijn ogen twinkelen als hij vertelt wat zijn Anna allemaal heeft gedaan en betekend.

Hendrik is op 15 januari 1923 geboren in Escharen, “Esteren”, zegt hij. Dat betekent dus dat hij komende januari 100 jaar hoopt te worden.

Lange tijd verkocht Hendrik Kerstbomen, maar daar is hij een paar jaar geleden mee gestopt, “maar daarginds die grote boom die heb ik 70 jaar geleden geplant”, zegt Hendrik.

“Ik blijf als het kan mooi in mijn eigen huis wonen en met wat hulp lukt dat nog wel”, zo vertelt Hendrik. “Mijn kinderen wonen in Escharen en Mill en ze komen bijna iedere dag langs!”

Rens Hubers