Foto's: Ans Verwegen

Je wanen in vervlogen tijden. Het contrast zien van het leven vroeger en de snelheid en de welvaart van nu. Het vertelt een verhaal. Een verhaal dat doorverteld mag worden. Gedeeld met de volgende generatie. Contactmomenten die zo belangrijk zijn. Dat hebben we de laatste jaren intens mogen ervaren.

Michel Lintermans heeft als hobby ‘treinen’. In zijn vrije tijd reist hij langs oude stationnetjes. Als je reist, zie je nog eens wat. In zijn woonplaats Deurne bracht hij de beleving van het verdwenen stationsgebouw weer terug door oude foto’s op een container te plaatsen.

Hieruit ontstond een drang om meer oude gebouwen als kunst op muren, fotoborden en energiekasten te plaatsen. Diverse gemeenten zijn reeds voorzien van zijn fotokunst. Daarnaast regelt hij watertappunten en fietspompen al dan niet gepimpt met oude foto’s.

In de voormalige gemeente Mill & Sint Hubert zijn een 15-tal fototegels in trottoirs geplaatst met beelden van hoe het zo’n 50-70 jaar geleden er daar uitzag. Een succesverhaal getuige de vele positieve reacties die hij daarop kreeg.

Voor meer informatie over fototegels, gevelfoto’s, watertappunten: Michel Lintermans 06-51253599

Foto en tekst: Ans Verwegen