Foto: Rens Hubers

Zondag 3 juli jl. kwam de uitslag van de jaarlijkse BondsFotowedstrijd, een clubwedstrijd voor alle Nederlandse fotoclubs aangesloten bij de fotobond. Elke club mag 10 foto’s insturen gemaakt door leden van hun club, vrij van keuze qua onderwerp maar wel met een limiet van max. 2 foto’s per fotograaf.

Kiekus besteed veel aandacht aan de interne selectie om tot die serie van 10 te komen. Gedurende het jaar worden clubleden op basis van ingezonden werk opgeroepen om opvallende foto’s in te sturen voor de selectie. Een kleine commissie van de clubleden stelt de uiteindelijke inzending van de club samen door te selecteren uit de door de clubleden aangeleverde foto’s. Deze foto’s worden beoordeeld o.a. op kwaliteit, originaliteit, gebruikte techniek etc.

De als beste beoordeelde foto’s vormen de uiteindelijke selectie. Al jarenlang doet fotoclub Kiekus mee met deze wedstrijd en beetje bij beetje eindigden ze steeds weer wat hoger. En nu in 2022 eindigen we als zesde! We zitten in de top 10 dus.

En als extra verrassing: maar liefst 7 foto’s die met een zilveren of bronzen sticker werden beloond omdat ze als bijzonder goed waren beoordeeld. Een fantastische opsteker voor fotoclub Kiekus.

De inzending van fotoclub Kiekus is te bekijken op de website van de fotoclub: www.fotoclubkiekus.nl.