Foto: Cockie Kremers

In ons verspreidingsgebied hebben we veel creatieve ondernemers. Een van de meest creatiefste is wellicht Maarten van Kempen uit Mill.

Wie kent niet de sportcentra, hotels, restaurants en wellnessresorts die maarten exploiteert. De Wellnessboot is zo’n creatief project waarmee hij in het verleden landelijke aandacht kreeg. Maar waar is hij nu zoal mee bezig? Dat vroegen we hem voor in onze Neije Krant Podcast. Te beluisteren bij diverse podcastproviders en op inmill.nl.

“Als we dichtbij huis blijven dan zijn we aan het herstellen van een bijzondere tijd.” Maarten doelt op de sportcentra van Fitland die het net als veel andere sectoren lastig hadden in coronatijd. “Voor veel ondernemers in de getroffen sectoren breekt nog een lastige tijd aan, omdat sommige vanaf 1 oktober bijvoorbeeld nog loonbelasting terug moeten betalen. In de maatschappij leeft corona nu al minder, maar voor veel ondernemers die nog niet genoeg omzet hebben kunnen genereren of nieuwe leden hebben kunnen werven, kan het lastig worden.” 

Er zit wel een verschil in de exploitatie van bijvoorbeeld restaurants en wellnessresorts dan van sportcentra. “Als je een restaurant of wellness weer open mag doen, dan is de omzet vrij snel weer terug op niveau. Maar leden terug werven is wat anders.” Maarten vertelt dat ze qua leden bij hun sportcentra nog lang niet op het niveau zitten dan voor corona. “We zaten op 9 locaties met sportscholen, in coronatijd hebben we Sittard en Helmond af moeten stoten. Die hadden we in juli 2019 geopend met het idee ze te laten groeien, maar in maart 2020 ging alles op slot.”

In coronatijd werd er veel individueel thuis gesport met begeleiding op afstand. Maar hier was Maarten al in 2019 mee aan de slag om op te starten. “Dat is een netwerk of platform van allerlei bedrijven en sportcentra op het gebied van vitaliteit die aan elkaar verbonden worden. Dat is een uitgebreid gebeuren, maar als ik het eenvoudig vertaal dan wil dat zeggen dat je nu bij bijvoorbeeld Fitland Mill terecht kunt voor sporten en alles wat daar te vinden is, maar dat je er ook thuissport apparatuur aan kunt schaffen en dan online begeleid wordt. Een mix van thuis en in de sportschool sporten noemt men hybride sporten. Ondertussen zijn er al 640 sportcentra aangesloten waaronder dus ook de 7 vestigingen van Fitland.”

Op dit moment is Maarten druk met 2 projecten met hotels in Goes en Roosendaal. Bijzonder hierbij is dat belangstellenden een hotelappartement kunnen kopen als investering. Het betreft Waterstate (89 hotelappartementen) in Goes en Otium Leisure Resort (127 hotelappartementen) in Roosendaal. “Door de bekende redenen is dit alles wat vertraagd, maar in Roosendaal hebben we deze week het startschot voor de bouw gegeven en in Goes doen we dat komende week.” Belangstellenden kunnen in deze hotels investeren door een hotelappartement te kopen en dit terug te verhuren aan de exploitant van het hotel. Er zijn verschillende vormen om dit te doen. “Het is een mooie en zekere vorm van vastgoed in bezit hebben. In Roosendaal zijn er al zo’n 60 verkocht en in Goes 30.”

Save the date

Meer over de projecten met de hotelappartementen is ook verkrijgbaar op de Second Home Beurs in Utrecht. Dit op 30 september tot en met 2 oktober tussen 10.00 uur en 17.00 uur. U vindt hen in stand nummer 325 tegenover het terras naast de wijnbar. Zie op pagina 2 van De Neije Krant van dit weekend een advertentie met meer informatie over deze bouwprojecten. 

Podcast

Beluister ook een interview met Maarten van Kempen over deze en alle andere zaken waar hij nu zoal mee bezig is in De Neije Krant Podcast. Deze is te vinden bij alle bekende podcastproviders en op de podcastpagina op inmill.nl.