CDA-raadsleden waaronder Moniek van den Elzen uit Mill voelen zich verrast en overvallen over de aangekondigde sluiting van de middelbare school.

De directie van het Merletcollege maakte onlangs bekend dat de school in Mill, net als Metameer Stevensbeek, op termijn zal gaan sluiten. Het CDA heeft nog veel vragen over deze beslissing van het schoolbestuur. 

Vele kinderen en ouders kiezen heel bewust voor deze kleinschalige vestiging van het Merletcollege. Moeten we deze excellente school zomaar opgeven vanwege een kleine dip in nieuwe inschrijvingen? Welke scenario’s zijn onderzocht en zijn alle scenario’s zorgvuldig overwogen? Vinden we het acceptabel dat er straks alleen nog in Cuijk, Boxmeer en Grave voortgezet onderwijs is? 

Voor deze en andere vragen heeft de CDA-fractie het schoolbestuur al om opheldering gevraagd.

Van den Elzen: “Zulke onomkeerbare besluiten hebben serieuze consequenties voor kinderen, ouders en de toekomst van ons onderwijs en moeten niet lichtzinnig genomen worden. Daarnaast denken wij graag in kansen en mogelijkheden voor het onderwijs in het gehele land van Cuijk.”

De CDA-raadsleden roepen inwoners op om in de komende periode hun mening kenbaar te maken. In Mill zijn betrokken ouders al gestart met een petitie www.redhetmerlet.nl. Goed om deze betrokkenheid en inzet te zien.

Maandag 31 oktober zullen de schoolbesturen een nadere toelichting geven op gestelde vragen en 8 december staat de besluitvorming over het integraal huisvestingsplan van de scholen op de raadsagenda.

Heeft u vragen opmerkingen of goede ideeën hierover, neem dan gerust contact met ons op.

Moniek van den Elzen Raadslid CDA Land van Cuijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.