Op 22 december van 13.30 tot 16.00 uur is er een gezellige kerstmiddag in d'n Inloop. Deze middag is er ook de mogelijkheid om een mooi kerststukje te maken onder begeleiding.

Hiervoor moet je je wel opgeven. Dit kan tot uiterlijk 15 december in d'n Inloop van 13.30 tot 16.00 uur. De kosten zijn € 7,50 incl. koffie of thee, te betalen bij opgave. Je kunt zelf een schaal, pot of bord meebrengen als basis voor het kerststuk. Als zich minder dan 10 personen aanmelden kan deze activiteit helaas niet door. We ontmoeten elkaar in kerstsfeer en onder het genot van een kopje koffie of thee met kerstbrood, wat lekkers en glühwein sluiten we het jaar af.

5 januari 2023 Nieuwjaarswensen uitwisselen

Op 5 januari is er de mogelijkheid om nieuwjaarswensen uit te wisselen en op het nieuwe jaar te toosten tijdens de openingstijden van d'n Inloop. Deze zijn van 13.30 tot 16.00 uur en iedereen is van harte welkom. Komt u ook?

Chauffeurs, gastvrouwen en gastenheren gevraagd!

Wie wil zich inzetten voor de Langenboomse Zorg Centraal. Als chauffeur om de minder mobiele ouderen op te halen en weer thuis te brengen na een gezellige middag in d'n Inloop. Voor de gezelligheid in d'n Inloop zetten de gastvrouwen en gastheren zich in. Zij zorgen voor koffie en thee met een lekker koekje. Een glaasje water of ranja kan ook. Zij ontvangen de gasten en maken het zo gezellig mogelijk met een gezellig praatje of een spelletje. Wanneer er andere wensen of vragen zijn dan kunnen deze ook aan de gastvrouw of gastheer kenbaar gemaakt worden. De gastvrouw of gastheer schrijft de vraag of wens op en/of geeft deze door aan het bestuur. Het bestuur zorgt dan dat er actie wordt ondernomen. Zin om mee te doen. Geef je op bij Francine van der Duijn, telefoon 0486-431591 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Wij zijn het medicijn zelf” 

GGD Hart voor Brabant staat voor een grote uitdaging als het gaat om onze gezondheid in de toekomst. Het is de hoogste tijd om verandering te brengen om de achterstand in Brabant in te lopen. Want vergeleken met de rest van Nederland zijn Brabanders vaker ongezonder en leven ze ongeveer een jaar korter dan de gemiddelde Nederlander. In Brabant sterven meer mensen aan hart- en vaatziekten, hebben meer mensen overgewicht en komen chronische aandoeningen zoals kanker en diabetes vaker voor.

Dementie is een verzamelnaam voor ruim 50 ziektes in de hersenen. Dementie is een nare aandoening die niet te genezen is. Het aantal gevallen neemt de komende jaren schrikbarend toe. In Brabant harder dan in de rest van het land. Dat ruim 30% van van de gevallen van dementie te voorkomen of te vertragen is door een bepaalde leefstijl is bij maar weinig mensen bekend. De campagne om dit onder de aandacht te brengen gebruikt de slogan “Wij zijn zelf het medicijn”. Kijk eens op de website van de GGD: WWW. Hart voor Brabant: We zijn zelf het medicijn.nl Klik dan bij “Alles over de campagne? Kies voor jouw regio! Klik dan op de regio Hart voor Brabant.