Sinds 2012 organiseren Lionsclubs jaarlijks een landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten. Die waardepunten worden door Douwe Egberts omgewisseld tegen pakken koffie ten gunste van de regionale voedselbanken.

Omdat er op dit moment veel meer mensen gebruik maken van de voedselbanken, hopen wij als Lions club Nijmegen brabantsepoort op nog meer punten en dus meer koffie voor de voedselbank.

Douwe Egberts steunt deze actie, want het merk wil mensen in Nederland dichter bij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt zeker in deze toch al moeilijke corona tijden. Douwe Egberts heeft dan ook toegezegd alle donaties met 15% te verhogen!

Bij de vorige acties vorig jaar werden in totaal 160.000.000 waardepunten ingezameld, landelijk goed voor 330.000 pakken koffie, dus ongeveer 1 pak koffie voor 500 punten.

De inzamelingsactie vindt plaats gedurende de maand december 2022. Dus lever de punten nog in voor eind 2022.

Sinds 1 december staan er weer boxen bij de meeste grote supermarkten in Nijmegen, Wijchen, Groesbeek, het land van Cuijk en Uden en omgeving. De Douwe Egberts waardepunten kunnen daarin worden gedeponeerd.

In de boven genoemde regio zet de Lions club Nijmegen Brabantse poort zich hiervoor in. Ze plaatsen de dozen en tellen de punten. De koffie gaat naar de voedselbank in Nijmegen en omgeving, Groesbeek, het land van Cuijk en Uden. Evenals voorgaande jaren hopen ze op heel veel punten zodat er ook dit jaar meer dan 3000 pakken koffie beschikbaar komen voor deze voedsel banken. 

Voor informatie over de plaatsen waar de dozen staan kunt u kijken op www.lionsnijmegenbrabantsepoort.nl.

Ook dit jaar maakt iedereen weer kans op een mooi horloge, doe de punten in een envelop met daarop uw naam en telefoon nummer. Uit de inzenders verloten wij een horloge.