Het project “Duofietsen Mill”, waarvoor vorig jaar juli het initiatief en coördinatie werd opgepakt door Wijkaccommodatie de Wester, heeft binnen een halfjaar een prachtig resultaat geboekt.

Door een bijna spontane samenwerking met Dagbesteding Sociom, Zorgcentra Aldenhorst Pantein en Stg. De Huiskamer Mill startte een project om in Mill de beschikking te krijgen over twee duofietsen. Vanaf nu is het ook in Mill mogelijk een fietstochtje te maken samen met een minder mobiele inwoners. Met enkele voorwaarden en instructies kan men voor €5,- per dagdeel of €7,50 per dag een duofiets huren bij Wijkaccommodatie De Wester of Zorgcentra Aldenhorst.

De crowdfunding in het project startte met de Rabo Clubsupport. Daarna is heel veel te danken aan enkele ruimhartige sponsoren zoals gemeente Land van Cuijk, de Toon Heesakkers Stichting en het Orange Fonds. Verder zijn zeer gewaardeerde bedragen geschonken door de Huurderskoepel Mooiland, de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord Limburg afd. Mill. Met deze plezierige samenwerking van instanties en sponsoren is er in een recordtijd voldoende financiële middelen vergaard voor de aanschaf van 2 duofietsen ter waarde van ca. €20.000,-. Om het project toekomstbestendig te maken zal een eigen bijdrage van de projectpartners wellicht nog nodig zijn.

Mill heeft een prachtig buitengebied waar het heerlijk is om in te vertoeven, te wandelen en zeker om te fietsen. Te noemen zijn de Molenheidse Bossen, Landschap Tongelaar, de Langenboomse Bossen en het gebied rondom de Kuilen. Met de verrijking van deze twee duofietsen in Mill kunnen meer thuisgebonden inwoners een mooi ritje in die omgeving aangeboden worden.

Deze gebeurtenis willen de projectpartners niet zomaar voorbij laten gaan en daarom wordt op donderdag 16 maart om 14:00u bij de Wester een feestelijke ingebruikname georganiseerd waar o.a. wethouder Willy Hendriks bij aanwezig zal zijn voor een officieel moment. Ook alle sponsoren, gebruikers, vrijwilligers en geïnteresseerde dorpsbewoners zijn hierbij van harte welkom. Na dit feestelijk moment is er gelegenheid voor het nuttigen van een drankje in de Wester.