Foto: Toon Willems

Het project “Duofietsen Mill” werd een half jaar geleden opgestart omdat men zag dat er behoefte was voor minder valide mensen om meer buiten te zijn en in gezelschap meer activiteiten te ondernemen. De Duofiets is een goede manier om beide te combineren, zeker in onze mooie buitengebieden met prachtige natuur waar het heel aangenaam fietsen is.

Op donderdag 16 maart werden bij de Wester de Duofietsen feestelijk in gebruik genomen. Het was een mooie zonnige dag en Jos Bongers, voorzitter van de Wester die de middag opende, gaf aan dat het doel om de fietsen aan te kunnen bieden zodra het mooie weer er was goed gelukt was. Hij bedankte de sponsoren voor hun bijdrage, want zonder de grote sponsoren, de gemeente Land van Cuijk, het Oranjefonds, de Toon Heesakkers Stichting en andere belangrijke sponsoren als de Industriële Kring Land van Cuijk afd. Mill, Huurderskoepel Mooiland en de Rabo ClubSupport zouden de fietsen er niet zijn gekomen in zo’n korte tijd. Ook mede door de inzet en de spontane samenwerking met Sasha (de Aldenhorst), Elly (Sociom) en Harry (de Wester) die het project coördineerde kon het project gerealiseerd worden.

Wethouder Willy Hendriks van Haren was voor de gelegenheid aanwezig om het lint door te knippen. Voordat zij dit deed gaf zij aan trots te zijn op de inzet van de initiatiefnemers omdat zij met eigen kracht en energie het project hebben gerealiseerd. Zij vond dat de complimenten waard. Zij gaf aan blij te zijn dat men er door de Duofietsen meer op uit kan en roept de mensen op er veel gebruik van te maken. Zij sprak tevens de hoop uit dat het project navolging zal krijgen in de andere dorpen binnen het Land van Cuijk zodat ook daar minder valide mensen er vaker op uit kunnen.

Schakelfietsen uit Oeffelt, de leverancier van de Duo fietsen, had op deze middag nog een kleine verrassing. Harry van der Linden was in november bij hun geweest om de fietsen te bekijken die voorzien waren van naambordjes van de organisatie. Dat leek hem best wel handig. Dus Schakelfietsen had bordjes laten maken met de logo’s van de Wester en de Aldenhorst en bij de feestelijke ingebruikname was het natuurlijk het moment om de bordjes te overhandigen.

Toen was het moment daar voor Wethouder Willy Hendriks om het lint door te knippen, waarna 2 gasten van de dagbesteding samen met een vrijwilliger een klein rondje maakten om de fietsen dan toch echt in gebruik te nemen.

Vanaf nu zijn de fietsen te huur bij de Wester of de Aldenhorst. Kosten hiervoor bedragen €5 per dagdeel of €7,50 voor de hele dag. Wel is de afspraak dat er eerst de instructies gevolgd dient te worden en dat men tekent voor het juiste gebruik. Als men er met beide Duofietsen op uit wil kan dat ook, mits de fietsen op beide locaties beschikbaar zijn. Het is aan te raden om de fietsen daarom tijdig te reserveren. Meerdere vrijwilligers bij de dagbesteding Sociom staan al in de rij die instructies te krijgen over het gebruik van de fietsen. Wilt u ook vrijwillliger worden dan kunt u zich melden bij de Wester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bekijk ook een door Hen Daams gemaakt videoverslag van de ingebruikname via de rubriek Video op inmill.nl.