Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Bij de ingang van Natuurkampeerterrein De Nieuwenhof is de laatste tijd een bijzondere hut gebouwd van wilgentenen. Vandaag zie ik een busje bij de hut staan en er ligt wat gereedschap in het gras. Dan komt Ton van Nerven aanlopen. “Bij Zorgboerderij de Cinquant in Haps hadden ze wilgen gesnoeid en ik heb gevraagd of ik de tenen mocht meenemen, en dat mocht in ruil voor een grote taart”. Toen kwam mijn vrouw Myriam Franse op het idee om er een hut mee te gaan bouwen en mee te doen met de Kunstroute in Mill.

Ton vind het fijn dat de hut bij de Nieuwenhof een mooie plek mag hebben en Jan Willem van de Nieuwenhof zegt ook blij te zijn met de hut aan de rand van de camping. “Ik kan hem ook ‘tenenhut’ noemen”, lacht Ton.

Ton is bezig om in de hut nog een bankje te maken, waar mensen lekker kunnen genieten van het uitzicht, met in de vroege ochtend en ’s avonds een grote kans om reeën te zien.

Ton is geboren in Haps, woonde een hele tijd in Mill en woont nu alweer lang aan de Smidstraat in Cuijk, samen met zijn vrouw Myriam Franse.

Muziek speelde een grote rol in Ton’s leven, bijvoorbeeld in de jaren 60 als zanger van de Millse band Chock Full, en later met de Sneeuwklokjes. Ton heeft zelf ook nummers geschreven, zowel de teksten als de muziek.

Onder de naam ‘Buurband’ maakt hij nog steeds muziek, samen met Myriam.

“Ik ben een positieve en blije mens”, zegt Ton, “ik heb altijd vertrouwen dat het goed komt!”

En dan kruipt hij weer in zijn 'tenenhut'!

Rens Hubers