Dat de woningmarkt inmiddels niet meer zo oververhit is als de laatste jaren, waarin overbieden schering en inslag was, is inmiddels geen nieuws meer. Er is meer aanbod en kijkers krijgen weer de kans om een woning een extra keer te bezichtigen, voor ze een bod doen.

Voor nieuwbouw speelt echter een ander verhaal; alle regels rondom duurzaamheid, stikstof, flora en fauna maken de ontwikkeling zeker niet makkelijker, sneller of goedkoper. Daarnaast zijn de materiaal- en arbeidskosten fors gestegen. Dit zorgt ervoor dat bouwprojecten regelmatig worden gecanceld of uitgesteld en dat terwijl er meer dan ooit een woningtekort is, wat de komende jaren alleen maar verder zal stijgen. Je moet als nieuwproject dus op diverse terreinen een stapje extra doen, maar bovenal echt iets te bieden hebben aan je toekomstige bewoners, wil ook daadwerkelijk de spreekwoordelijke schop in de grond gaan.

Blijkbaar is dat bij Villa Oranje in het centrum van Mill goed gelukt. Niet alleen is de bestemmingsplanprocedure vlot verlopen en kreeg ontwikkelaar Symphony Estates complimenten van de gemeenteraad, ook zijn inmiddels al 11 van de 13 appartementen onder optie. ‘Hiervoor worden medio juni de handtekeningen gezet’, aldus Olaf Schoofs, directeur bij Symphony Estates uit Eindhoven. ‘Onze klanten zijn erg te spreken over de locatie midden in het centrum, de fraaie architectuur en de luxe appartementen met veel daglicht en goede buitenruimtes. Door onze ruime ervaring met kleinschalige luxe woonconcepten, weten we precies waar onze klanten waarde aan hechten. Zoals een ondergelegen stallingsgarage, een omheinde groen ingerichte tuin, gevelverlichting en een zeer complete keuken en badkamer. We gaan met bijvoorbeeld standaard gestucte plafonds en design deuren met glas aanzienlijk verder dan concurrerende projecten. ‘Zoiets vind je bijna nergens’ horen we regelmatig als reactie van onze klanten terug’. Deze aandacht voor detail maakt dat mensen die niet persé hoeven te verhuizen, toch de stap zetten en kiezen voor luxe en comfortabel wonen in Villa Oranje. Symphony heeft voor de realisatie samenwerking gezocht met een regionale aannemer: Van Schijndel uit Gemert. Na de benodigde maatregelen rondom flora en fauna, kan de bouw in september dit jaar van start. Niet eerder was vastgoedontwikkeling zo’n complexe puzzel, maar in tegenstelling tot veel projecten die momenteel op de plank blijven liggen, zal het centrum van Mill op korte termijn dus wél een fraaie toevoeging krijgen met de komst van Villa Oranje.

Er zijn nog 2 appartementen beschikbaar vanaf € 449.900 v.o.n. Lees meer op www.villa-oranje.nl.