Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Als ik na mijn vakantie weer eens rondwandel door het Millse kom ik bij visvijver de Bus Harry Roijendijk tegen. Harry is net zijn spullen aan het inpakken na een halve dag vissen. Hij had een goeie vangst van 25 stuks, vooral voorns. “Ik vis hier al lang en regelmatig maar je ziet hier niet zoveel vissers meer”, zegt Harry, “dat vind ik wel jammer.”

Harry is 84 jaar en geboren en getogen op de Molenheide in Mill.

“Op de Meulehei aan de Frederiksweg heb ik lang gewoond, ook nog samen met mijn broer Huub. In  1975 ben ik verhuisd naar de Irenestraat, en het bevalt me nog steeds goed”. Het huis is prima en ik heb een flinke moestuin. Ik hou van koken, en het liefst met groenten uit eigen tuin.”

Harry houdt van kaarten en dat doet hij al vele jaren wekelijks, vroeger bij Mariënweerd en nu bij Myllesweerd.

Gevraagd naar zijn levensmotto zegt Harry: “Gezond blijven en daar zelf aan werken. Ik eet gezond, rook niet en drink geen alcohol. Ik voel me er prima bij en ben een tevreden mens.

Ik loop even met Harry mee om nog wat spullen van zijn visstek op te halen. 

Alles vindt zijn plek op de oude Puch van Harry en de zak met hengels hangt hij om zijn schouder.

“Ja, die brommer heb ik al 23 jaar, hij heeft nog geen 15000 km gelopen.”

En dan gaat Harry op weg naar huis.

Rens Hubers